terug naar overzicht

opening expo | landkunst aan de zuiderwaterlinie

Dit jaar organiseren we voor de tiende keer een tijdelijke Landkunstexpositie. Ditmaal staat het zuidelijk deel van natuurgebied Het Bossche Broek centraal. Tien talentvolle jonge kunstenaars maakten speciaal voor deze bijzondere plek aan de Zuiderwaterlinie kunstwerken. Voor inspiratie putten ze uit de rijke geschiedenis van Het Bossche Broek en de Zuiderwaterlinie.

Foto: kunstwerk 'Green Grass Reality' van Josua Wechsler

kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn Maud van den Beuken en Thomas Ritzen, Thom Brand, Lotte Dirks, Sil Krol, Manuel Marengo de Swaaf, Jolanda van Nuenen, Laura Schippers en Josua Wechsler. De tiende kunstenaar is Martijn van Dalen. Samen met IVN-leden en kinderen van asielzoekers heeft hij de afgelopen maanden gewerkt aan een insectenhotel. Een mooi voorbeeld van community art: een kunstproject waarbij mensen die normaal gesproken niet zo gauw met elkaar in contact komen, samen aan iets moois werken.
 
programma
16.30 uur inloop en ontvangst
17.00 uur welkom door Jan Baan, directeur Brabants Landschap en Jan Fenten, gebiedsmanager Staatsbosbeheer Oost Brabant
 
17.05 uur voorstellen kunstenaars door Hermelinde van Xanten, adviseur bkkc
17.20 uur opening door Henri Swinkels, Gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur provincie Noord-Brabant en Jan Pommer, burgemeester Sint-Michielsgestel
17.30 uur bezichtigen kunstwerken met de app brabant vertelt
18.00 uur einde opening