terug naar overzicht

bkkc connects vormgeven aan opdrachtgeverschap

Wat is goed opdrachtgeverschap, hoe ga je als opdrachtgever en opdrachtnemer met elkaar om en waar liggen de pijnpunten? Hoe kunnen we leren van nieuwe vormen, initiatieven en ervaringen uit o.a. de designwereld? In gesprek met opdrachtgevers uit het bedrijfsleven, onderwijs en sociaal maatschappelijke instellingen.

afbeelding: Van Eijk & van der Lubbe - IMPERFECT-DESIGN

De Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) vertelt vanuit eigen ervaring en neemt je mee langs verschillende typen opdrachten: van de klassieke productvormgever tot de vormgever die zich onderdompelt in het stadslab of in een collectief meewerkt aan maatschappelijke en ruimtelijke opgaven. BNO ziet de succesverhalen, maar krijgt ook te maken met situaties waarin het niet goed gaat. Wat kan beter, en wat zijn de ideale voorwaarden voor een geslaagde opdracht?

Onder leiding van moderator Nathan de Groot gaan we vervolgens met Wim van Wanrooij (IBN), Anouk Siegelaar(BNO), Roel Stavorinus (design manager, jurylid Best Client Award), Marieke Ladru (Stimuleringsfonds Creatieve Industrie) en Jos Hardeman (Eduventure en Smart Design to Market) verder in op actuele ontwikkelingen in de vormgevingssector en de gevolgen voor bijvoorbeeld het intellectueel eigendom, de honorering van de inbreng van professionals, artistieke kwaliteit en autonomie. Aan de hand van de door hen ingebrachte praktijkvoorbeelden gaan sprekers, opdrachtgevers en opdrachtnemers met elkaar in debat.


lees meer over het programma en de sprekers

aanmelden

Wil je aanwezig zijn bij deze bkkc connects, meld je dan hieronder aan.
 

bkkc connects

Elke maand organiseren we een laagdrempelig (lunch)programma rondom uiteenlopende thema’s. We doen het voor het culturele veld in Brabant en daarbuiten met als doelen kennis en inspiratie opdoen, ervaring delen en idee├źn bespreken. Een greep uit de onderwerpen die er op het programma hebben gestaan: storytelling, de brabant cloud, medezeggenschap, financiering, marketing in cultuur en meer. 

programma
14.30 uur inloop
15.00 - 15.10 uur welkom door bkkc
15.10 - 15.55 uur inleiding | Anouk Siegelaar - BNO Juridisch expert en Roel Stavorinus - design manager, jurylid Best Client Award
15.55 - 16.00 uur korte pauze
16.00 - 17.30 uur

rondetafel-gesprek met
Wim van Wanrooij - IBN
Marieke Ladru - Stimuleringsfonds
Jos Hardeman - Eduventure en Smart Design to Market
Anouk Siegelaar - BNO Juridisch expert
Roel Stavorinus - design manager, jurylid Best Client Award

o.l.v. moderator Nathan de Groot

17.30 uur borrel