terug naar overzicht

bkkc connects | energielandschap van de toekomst

Hoe wordt de energietransitie vormgegeven en welke (fysieke) impact heeft dat op onze omgeving? Welke rol kunnen ontwerpers en kunstenaars in deze ontwikkeling spelen? Een inventarisatie van welke opgaven voor ons liggen. En een gesprek met de energiesector, het bedrijfsleven en beleidsmakers over vraagstukken en kansen.

energietransitie

De wereld van energietechnologie is flink in beweging om in 2050 energieneutraal te zijn. Allerlei plannen rijzen de pan uit en het animo om dit streven te realiseren is groot. Zon, wind en water stuwen de energietransitie. Maar wat betekenen al deze plannen voor onze leefomgeving? Als geen ander kan de creatieve sector alternatieven visualiseren, technische innovaties vertalen naar maatschappelijke behoeften en creatieve oplossingen ontwikkelen.

bkkc connects

Deze bkkc connects gaat over de veranderkracht van creativiteit. Zorgvuldig gekozen sprekers uit diverse sectoren delen hun kennis. Kunstenaars en ontwerpers pitchen hun innovatieve energie-ideeën en we gaan in gesprek met de energiesector en beleidsmakers.
 

programma
14.00-14.15 inloop
14.15-14.20 welkom door bkkc
14.20-14.40 spreker 1 Inez ’t Hart adviseur ruimtelijke kwaliteit RWS
14.45-15.05 spreker 2 Marco Vermeulen landschapsarchitect
15.10-15.25 spreker 3 Martine Uyterlinde ECN
15.30-15.40 spreker 4 Studio Solarix ontwerpers
15.45-16.05 pauze
16.05-16.15 toelichting op prijsvraag NLBW ‘Energielandschap van de toekomst’ provincie Noord-Brabant
16.15-16.45 juryverslag en prijsuitreiking door Gedeputeerde Henri Swinkels
16.45-17.05 paneldiscussie met experts uit de energiesector, beleidsmakers en creatieve sector Met Elmo Vermijs (kunstenaar); Nicolaas Veltman (Nicolaas Participaties;Strategisch kwartiermaker Verenigde Energie Coöperaties Noord Brabant); Marco Vermeulen (landschapsarchitect); Eltjo Kugel (provincie Noord-Brabant) en Solliance (ovb)
17.05-17.45 borrel

aanmelden

Wil je aanwezig zijn bij deze bkkc connects, meld je dan hieronder aan.
 

bkkc connects

Elke maand organiseren we een laagdrempelig (lunch)programma rondom uiteenlopende thema’s. We doen het voor het culturele veld in Brabant en daarbuiten met als doelen kennis en inspiratie opdoen, ervaring delen en ideeën bespreken. Een greep uit de onderwerpen die er op het programma hebben gestaan: storytelling, de brabant cloud, medezeggenschap, financiering, marketing in cultuur en meer.