terug naar overzicht

bkkc connects | go fund yourself!

In het kader van onze crowdfunding expositie Go Fund Yourself! organiseren we een connects waarin we makers en investeerders een blik vanuit elkaars perspectief geven. We gaan het echter niet alleen over crowdfunding hebben, maar willen juist allerlei vormen van financiering aanspreken; zowel publiek als privaat. Luister naar de persoonlijke motivatie van financiers om te investeren in de culturele sector en kom erachter wat hun triggers en obstakels zijn.

Foto: Monique van de Wijdeven

We nodigen individuele makers, organisaties, en andere geïnteresseerden uit om in gesprek te gaan met drie panelleden over de relatie tussen maker en investeerder. Welke voorwaarden zijn van belang voor diverse investeerders? Hoe worden keuzes gemaakt en knopen doorgehakt? Hoe kun je als maker jezelf en je potentiële financier(s) overtuigen van de waarde van je project en hoe maak je dit vervolgens inzichtelijk in een projectplan? We geven makers een kijkje in de keuken van de investeerder.

deelnemers

De bijeenkomst zal in 'panel-vorm' plaatsvinden. Elke spreker krijgt ongeveer een kwartier de tijd om zich voor te stellen en inzicht te geven in zijn of haar perspectief op het onderwerp. Vervolgens bieden we telkens de mogelijkheid voor vragen uit het publiek of interactie tussen de sprekers onderling. Nadat alle sprekers aan het woord zijn geweest, maken we een terugkoppeling van de meest belangrijke punten en is er ruimte voor afrondende vragen. Luc Begas zal gespreksleider zijn tijdens de bijeenkomst.

Rodolfo Groenewoud van Vliet (Medeoprichter, In4art)
In4Art is Europa's eerste incubatieplatform voor jonge kunstenaars en verzamelaars/investeerders. Waar kunstenaars begeleid worden in hun ontwikkeling en investeerders actief gestimuleerd worden in hun betrokkenheid bij kunst.

Alexander Ramselaar (Programmamanager Financieren, Cultuur + Ondernemen)
Alexander heeft een bedrijfseconomische achtergrond en werkte 22 jaar in de financiële- en vastgoedsector. Parallel ontstond een passie voor hedendaagse kunst. Naast zijn werkzaamheden voor Cultuur+Ondernemen is hij verbonden aan een aantal culturele organisaties en betrokken bij initiatieven ter bevordering van het culturele klimaat in Nederland.

Peter Inklaar (Trainer/coach cultureel ondernemerschap, Charistar)
Peter heeft ruim 30 jaar ervaring als organisatieadviseur en interim manager in het bedrijfsleven en de not-for-profit sector. In 2007 richtte hij Charistar op, een maatschappelijke onderneming die onder andere organisatieadvies geeft in het culturele veld. Met Charistar ontwikkelde Peter het programma ‘Wijzer Werven – training en coaching culturele instellingen inzake ontwikkeling financieringsmix en fondsenwerving’, waar hij niet alleen trainer en coach, maar ook penvoerder is.
 

Crowdfunding

Heb je specifieke vragen over financiering via crowdfunding of ben je benieuwd of een crowdfunding campagne een goede stap is voor jouw project? Meld je dan gratis aan voor een van onze spreekuren op 15 mei of 12 juni!
 
programma
13.30 - 14.00 Inloop
14.00 - 16.00 Individuele sprekers en panelgesprekken
16.00 - 17.00 Afsluiting met borrel en de mogelijkheid om onze expositie Go Fund Yourself! te bezoeken