subsidie impulsgelden

 
Subsidie impulsgelden is één van de drie financieringsinstrumenten binnen het impulsgeldenprogramma. Makers, culturele instellingen, overheden, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen of bedrijven die een bijdrage willen leveren aan versterking van de Brabantse culturele sector, kunnen een impulsgeldenaanvraag doen.

impulsgeldenaanvraag doen  

Let op: er zijn in 2018 vier vaste uploadtermijnen!

ingediende aanvragen impulsgelden vanaf 3 april 2017

ingediende aanvragen impulsgelden 2013 - 2016

Tip: lees vooraf alle informatie op deze website goed door en sla www.bkkc.nl/voor-aanvragers op in je favorieten voor alle praktische informatie.


Ben je maker of werkzaam bij een culturele organisatie en heb je en mooi plan waar de culturele sector in Brabant beter van wordt? Of heb je als opdrachtgever ideeën over het inzetten van kunst en cultuur in sociale projecten of maatschappelijke vraagstukken?

Je plan komt mogelijk in aanmerking voor een impulsbijdrage wanneer je kunt aantonen dat jouw plan een bijdrage levert aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem. Dat wil zeggen: het moet gericht zijn op het realiseren van een blijvend effect. Het is dus niet eenmalig of incidenteel. De subsidie impulsgelden is bedoeld als een investering die de aanvrager in staat stelt structurele veranderingen in gang te zetten. Binnen de eigen organisatie of beroepspraktijk en/of op breder maatschappelijk niveau.

De impulsgelden zijn dus niet bedoeld voor reguliere activiteiten of het dichten van gaten in de begroting. Het realiseren van bijvoorbeeld een mooie voorstelling, tentoonstelling of documentaire kan geen doel op zich zijn. Het kan wél een middel zijn om een grotere ambitie te verwezenlijken. Je wordt uitgedaagd om bij het indienen van een aanvraag verder te kijken dan je eigen project of organisatie en na te denken over de betekenis voor het Brabantse cultuursysteem.

Wil je advies? We helpen je graag! Klop wel tijdig bij ons aan.

hoe werkt het?

criteria

Aan welke richtlijnen en criteria moet je impulsgeldenproject voldoen? Lees verder.

werkwijze

Lees hier hoe een aanvraag voor subsidie impulsgelden in zijn werk gaat.

data 2018

Met welke data moet je rekening houden bij een subsidieaanvraag impulsgelden?

Jury

Wil je meer weten over de juryleden die aanwezig zijn bij de pitches? Lees hier verder.

adviescommissie impulsgelden

Lees hier meer over wat de Adviescommissie Impulsgelden doet en wie de commissieleden zijn.

veelgestelde vragen

Na het lezen van de regeling en de informatie op deze website heb je wellicht nog vragen. Wees gerust; je ben niet de enige. De meest gestelde vragen hebben we hier voor je op een rij gezet!

meer weten over de subsidie impulsgelden? neem dan contact op met een van onze adviseurs of met Marit Oosterom

013 7508423m.oosterom@bkkc.nl