terug naar nieuwsoverzicht

één miljoen euro voor crowdfundingprojecten, ondersteund door bkkc

Afgelopen week haalde S.O.S Bras Beat van Simone Sou uit Tilburg het doel van haar crowdfundingactie. Niet veel later behaalde ook de documentaire Jordi in Transitland van Willem Timmers en Ilja Kok uit Breda zijn doel. Met de donaties in beiden projecten, bereikt bkkc een mijlpaal: in totaal 111 Brabantse crowdfundingprojecten ontvangen gezamenlijk meer dan één miljoen euro aan donaties.

foto: crowdfundingproject Jordi in Transitland

bind je publiek met crowdfunding

bkkc adviseert en ondersteunt sinds 2011 Brabantse crowdfundingprojecten. Wat crowdfunding belangrijk maakt, is de wijze waarop het bijdraagt aan ondernemende vaardigheden van makers en culturele instellingen. Luc Begas, adviseur crowdfunding bij bkkc, onderschrijft dat: “Het directe contact met publiek is een goede graadmeter voor draagvlak van het project. Het levert inzichten op waar makers en instellingen ook ná crowdfunding op kunnen voortbouwen.”

succesvol crowdfunden

bkkc ondersteunt bij alle facetten van crowdfunding. ’’We begeleiden projecthouders bij het schrijven van een goed projectplan tot het opstellen van een aansprekende communicatiestrategie. We investeren tijd in een goede voorbereiding die essentieel is om tot een positief resultaat te komen. Ook houden we tussentijds de vinger aan de pols, zodat er tijdig bijgestuurd kan worden. En, we zijn ook kritisch, als dat nodig is. Crowdfunding past niet bij ieder project of bij ieders persoonlijkheid. Maar de keuze om te gaan crowdfunden is altijd aan de projecthouder zelf,” aldus Luc Begas.

111 gerealiseerde projecten

Bekijk hier overzicht van alle crowdfundingprojecten, begeleid door bkkc. Actuele, lopende projecten die jouw steun goed kunnen gebruiken, vind je terug op de speciale crowdfundingpagina van MESTmag.nl. Naar aanleiding van het 100e succesvolle crowdfunding project verscheen eerder een mooi artikel op MESTmag.nl.

impulsgeldenprogramma

bkkc adviseert in opdracht van de provincie Noord-Brabant bij financieringsvragen en biedt financieringsmogelijkheden om de Brabantse culturele sector te versterken. Crowdfunding is één van de mogelijkheden. Andere financieringsmogelijkheden binnen het impulsgeldenprogramma zijn een impulsgeldenaanvraag, een kennisvoucher of een Brabantse cultuurlening. Ook een combinatie is mogelijk.

meer informatie over crowdfunding? Neem contact op met Luc Begas

013 - 7504433l.begas@bkkc.nl