terug naar nieuwsoverzicht

genomineerden E. du Perronprijs 2016

De schrijvers Rodaan Al Galidi, Stefan Hertmans en Carolijn Visser zijn genomineerd voor de E. du Perronprijs 2016. De prijs wordt toegekend aan personen of instellingen die met een cultuuruiting in brede zin een bijdrage leveren aan een beter begrip van de multiculturele samenleving. De uitreiking vindt plaats op donderdagavond 13 april vanaf 19.30 uur bij bkkc. Dan houdt Arnon Grunberg de zevende E. du Perronlezing met als titel ‘Het paradijs’.

© Ben Kleyn 2012

De genomineerden

De jury heeft de volgende drie schrijvers genomineerd: 
  • Rodaan Al Galidi – Hoe ik talent voor het leven kreeg (Uitgeverij Jurgen Maas) Rodaan Al Galidi doet ons verslag van de leerschool die de Nederlandse asielprocedure is. Met zijn stijl schraagt de verteller zijn bestaan en geeft hij vaart aan een eindeloos vertraagde tijd.
  • Stefan Hertmans – De bekeerlinge (Uitgeverij De Bezige Bij) Verstoting, bedreiging en vlucht zijn van alle tijden. Hertmans is in staat om op heel persoonlijke manier het universele en bijzondere hiervan open te schrijven in een overtuigende roman.
  • Carolijn Visser – Selma. Aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao (Uitgeverij Augustus) De titel van deze documentaire vertelling herinnert ons onmiddellijk aan het literaire cliché dat niets zo onwaarschijnlijk is als het leven zelf. Selma is een monument voor het kwetsbare individu.
De winnaar wordt kort voor de prijsuitreiking bekendgemaakt.

E. du Perronprijs

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de School of Humanities van Tilburg University en brabants kenniscentrum voor kunst en cultuur (bkkc). De prijs bestaat uit een geldbedrag van €2500 euro en een textiel object, ontworpen door Moyra Besjes en Natasja Lauwers van 'by aaaa' en vervaardigd bij het TextielMuseum. In 2015 won Ilja Leonard Pfeijffer de prijs voor zijn dichtbundel Idyllen, zijn pamflet Gelukszoekers en zijn columns in NRC Next. Andere laureaten waren onder meer Warna Oosterbaan & Theo Baart (2014), Mohammed Benzakour (2013), Koen Peeters (2012), Ramsey Nasr (2011), Alice Boot & Rob Woortman (2010), Abdelkader Benali (2009) en Adriaan van Dis (2008).
 

klik hier om je aan te melden voor de e. du perronavond op 13 april

neem voor meer informatie contact op met Jenneke Harings

013 7508413j.harings@bkkc.nl