terug naar projectoverzicht

Charlotte

project - crowdfunding

De afgelopen vier jaar heeft fotografe Linsey Kuijpers het bewogen leven van de 21-jarige Charlotte meegemaakt en vastgelegd op beeld. Vanwege Charlotte’s leeftijd en de grote keuzes die ze op dit moment moet maken in haar leven, is juist deze periode essentieel. Daarom werkt Linsey nu aan een fotoboek, waarin de beelden versterkt worden door teksten van Charlotte zelf. Voor de realisatie van het boek is Linsey een crowdfunding gestart!

Over het boek

Hoe is het om in een gezin op te groeien met zes kinderen die allemaal een rugzakje hebben? Hoe is het om op te groeien in een gezin dat weinig te besteden heeft? Waar je moeder zich kapot werkt om alles rond te krijgen en je vader alcoholist is? Hoe is het als je vader dan overlijdt en je zelf op 21 jarige leeftijd zwanger raakt? Dit is het leven van Charlotte, de hoofdpersoon in het gelijknamige fotoboek van Linsey Kuijper.
 
De afgelopen vier jaar volgde Linsey het leven van Charlotte van dichtbij. Naast de beelden wordt het verhaal versterkt door teksten van Charlotte zelf, een meisje met gevoelens, geen journalist die puur met de feiten komt. Op deze manier krijg je de kans in de wereld van Charlotte te kijken op uiterst intieme wijze.
 
Het project ´Charlotte´ staat niet op zich. Charlotte is één van de zes kinderen van Henny, die 36 jaar lang gefotografeerd werd door Michel Szulc Krzyzanowski. Daarmee is dit de langstlopende fotodocumentaire van Nederland.

In 2013 organiseerde bkkc de expositie ‘Henny: de documentaire’, ter ere van het zesde boek van Krzyzanowski. In het kader van beide gebeurtenissen werd een wedstrijd uitgeschreven: ‘wie gaat de kinderen van Henny volgen?’ die Krzyzanowski in contact bracht met Kuijpers. Vanaf dat moment werd Linsey deel van Charlotte’s leven. Uiteindelijk kan het werk van fotograaf op fotograaf worden doorgegeven en kan dit de langstlopende documentaire ooit worden!
 
Er is veel nodig om een boek te realiseren, zoals ontwerp, promotie en de drukkosten. Linsey heeft deze crowdfunding opgezet om een oplage van 500 boeken werkelijkheid te kunnen maken. Door te doneren kun je je verzekeren van een exemplaar!
 

Over Linsey Kuijpers

Het werk van Linsey Kuijpers gaat over mensen die moeilijk meekomen in de maatschappij. Linsey vertelt hun verhaal door hen langere tijd te volgen: zo komt ze dichtbij hen en in hun persoonlijke ruimtes. De beelden die daaruit voort komen zijn betrokken, persoonlijk en gevoelig. Ze wil met haar werk een bewustzijn creëren voor verschillende groeperingen in Nederland en hun problematiek, maar ook sympathie tonen en de mooie momenten van het leven laten zien.
 

Motivatie bkkc

Het Charlotte-project van Linsey Kuijper is een vervolg op het Henny-project van Michel Szulc Krzyzanowski. Henny is 36 jaar lang gefotografeerd door Krzyzanowski en er is een reeks van zes boeken uit voortgekomen. Beide projecten spelen een belangrijke rol in de sociale sector en sociaal geëngageerde fotografie. Niet alleen in Brabant, maar in heel Nederland.

bkkc ziet graag ambitieuze projecten van jonge Brabantse makers zoals Linsey Kuijpers. We steunen Linsey’s crowdfunding voor het boek Charlotte, waarmee zij de langst lopende serie van documentairefotografie van Nederland voortzet!

Dit project is met 120% geslaagd op 5 juni 2017

meer weten over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met luc begas

013 750 8433l.begas@bkkc.nl