terug naar projectoverzicht

L.I.F.E.

project - crowdfunding

In 2015 maakte de Eindhovense creatief ondernemer Joep Klunhaar een prototype van L.I.F.E. dat hij meenam naar GLOW. Geïnspireerd door de spontane en enthousiaste reacties van bezoekers, werkt hij nu aan de tweede versie: groter, beter en interactiever. Voor de realisatie van L.I.F.E. is Joep een crowdfunding gestart!

Over Joep Klunhaar

Joep Klunhaar is een creatief ondernemer gevestigd in Eindhoven. In 2015 bracht hij de voorganger van L.I.F.E., #FREEMPIE, naar GLOW. #FREEMPIE was het een groot succes en haalde de krant, ondanks dat het een onaangekondigd en niet-officieel onderdeel was van het programma van GLOW was. Joep signaleerde tijdens GLOW en DIT Festival dat de mensen die in #FREEMPIE stapten, de grenzen van het kader opzochten en ermee speelden. Nu zet Joep met L.I.F.E. in op een nieuw en beter frame, dat niet alleen mensen uitnodigt om te experimenteren, maar ook op hen reageert.

Over L.I.F.E.

L.I.F.E. (Luminous Interactive Frame Experience) is een lichtgevend frame ontworpen door Joep Klunhaar. Het licht in het frame reageert door middel van sensoren op zijn omgeving. Omdat het frame modulair is opgebouwd, is het makkelijk te verplaatsen naar nieuwe locaties.
L.I.F.E. legt een verbinding tussen vrienden en vreemden, tussen technologie en mens. Het frame nodigt uit om dichterbij te komen, te experimenteren en te poseren.
 
Joep heeft bewust de keuze gemaakt om een crowdfunding te houden. L.I.F.E. is, nog meer dan #FREEMPIE, interactief en Joep wil vanaf het begin af aan het publiek bij het werk betrekken. Via de crowdfunding en verschillende sociale media kun je betrokken raken bij het project.

Motivatie bkkc

Van spontane actie tot compleet plan en dan de uitvoering: crowdfunding kan jonge makers helpen om van hun dromen werkelijkheid te maken. Daarbij gaat het niet alleen om de financiering, maar ook om het netwerk en de vaardigheden die je tijdens een crowdfunding opdoet en uitbreidt. Joep pakt de uitdaging met beide handen aan om L.I.F.E. leven in te blazen. Hij kan hiermee zijn loopbaan als maker naar een volgend niveau tillen. bkkc ondersteunt hem graag in deze ervaring!

meer weten over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met luc begas

013 750 8433l.begas@bkkc.nl