terug naar projectoverzicht

Opera op de Parade

project - crowdfunding

Deze crowdfunding is succesvol voltooid! Je kunt niet meer doneren. Bekijk de facebookpagina van Opera op de Parade voor updates rondom dit project.

Opera op de Parade is niet meer weg te denken in ’s Hertogenbosch. Om ook dit jaar de ‘opera voor iedereen onder de Sint Jan’ te kunnen realiseren zijn de organisatoren (Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade) een crowdfunding gestart.

Over Opera op de Parade

Al vroeg in de middag stroomt het plein De Parade vol voor een gratis opera in de openlucht. De sfeer is ongedwongen: een defilé van klapstoeltjes, hapjes en drankjes. Verstokte operaliefhebbers zitten naast nieuwsgierigen die de smaak van klassieke muziek nog niet kennen.
 
In de afgelopen tien jaar bezochten duizenden toeschouwers Opera op de Parade en zagen liefde en jaloezie, hartstocht en wraak, een lach en een traan onder een vergrootglas in kaskrakers als Bizets Carmen, Rossini’s La Cenerentola, Verdi’s La Traviata , Mozarts Le Nozze di Figaro, Donizetti’s L’Elisir d’amore en Puccini’s Madama Butterfly en Tosca.
 
Dit jaar brengen de gezelschappen Rossini’s meesterwerk Il Barbiere di Siviglia, onder leiding van Per-Otto Johansson en regie van duo Geert Lageveen en Leopold Witte. In deze opera wordt een ingewikkeld intrige uitgespeeld rondom de liefde. In het middelpunt staat dokter Bartolo die maar niet kan accepteren dat het meisje Rosina kiest voor iemand van haar eigen leeftijd. Een schitterende opera over jeugd en ouderdom, over liefde en begeerte.

Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade willen Opera op de Parade houden zoals het is: zonder hekken, entreeprijzen en rangen! Bossche ondernemers dragen Opera op de Parade een warm hart toe, maar de kosten kunnen zij niet alleen dragen. Help mee om dit vrolijke spektakel mogelijk te maken!

Motivatie bkkc

Eén dag per jaar is ’s-Hertogenbosch dé operastad van Nederland door de samenwerking tussen Opera Zuid, philharmonie zuidnederland en Theater aan de Parade. Deze drie organisaties houden een crowdfunding om Opera op de Parade toegankelijk te houden, maar ook om het publiek nóg meer bij de opera te kunnen betrekken. bkkc ondersteunt dit project van harte!
 

meer weten over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met luc begas

013 750 8433l.begas@bkkc.nl