terug naar projectoverzicht

expo | working on the margins: artist-in-residence programs in brabant

project - kennis & dialoog

In de marge van het kunstenveld en de maatschappij bevinden zich artist-in-residencies, afgekort AiR’s. Ook wel gastateliers genoemd. Plaatsen waar kunstenaars kunnen werken en slapen voor een bepaalde periode. Ze maken kunst in een andere omgeving dan ze gewend zijn.

afbeelding: De Fabriek - Rood Kok & Tom Putman- foto Tahné Klein

AiR’s worden in Nederland vaak door kunstenaars zelf gerund. Ze zijn in het kunstenveld van groot belang voor de carriere van de kunstenaar en dragen bij aan talentontwikkeling maar komen nauwelijks onder de aandacht in het reguliere Nederlandse kunstbeleid.

artistieke highlights

Deze tentoonstelling biedt een overzicht van de meest belangrijke residenties in Brabant. bkkc vroeg 10 Brabantse Artist-in-Residencies (AiR’s) kunstenaars voor te dragen die de specifieke waarden van de AiR vertegenwoordigen. Gastcurator Ron Dirven stelde hieruit een overzicht samen met een aantal artistieke highlights die hier zijn ontstaan.

deelnemende kunstenaars

Nel Aerts (Van GoghGalerie & Gastatelier, Zundert), Frank Havermans (AIR Zin in Werk, Vught), 100 DAYS OF LEARNING (Baltan Laboratories/Hivos), Etcétera (Artistic Strategies in Psychiatry, Eindhoven), Sandra Schouten (KUNSTBLOK, Eindhoven), Joris Link (AIR Sundaymorning@EKWC, Oisterwijk), Nina van de Ven (Beeldenstorm/Daglicht (BSDL), Eindhoven), Eleye Boerenkamps (Gastatelier Leo XIII, Tilburg), Jens Standke (AiR Tilburg- Sea Foundation), Juri Suzuki (De Fabriek, Eindhoven).

De exposite wordt gecompleteerd met een documentaire fotoserie van Tahné Kleijn over AiR’s in Brabant.

aanmelden

Als je aanwezig wilt zijn bij de opening van deze expositie, meld je dan hier even aan.

openingstijden

De expositie is te zien van 18 januari tot en met 1 april 2018.
De tentoonstellingsruimte van bkkc is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur en in het weekend van 13.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis!

werkconferentie

Op 29 maart 2018 organiseert bkkc met AiR Platform NL, DutchCulture|TransArtists een werkconferentie “Working on the Margins: Artist-in-residence programs today” over het belang van Artist in Residences voor het kunstenveld. Meer info
 

meer weten over de expo? neem contact op met Atty Bax

013 7508448a.bax@bkkc.nl