TalentHub Brabant

Gezamenlijk werkten de Brabantse professionele kunst- en cultuursector, de provincie Noord-Brabant en bkkc de afgelopen jaren aan een nieuwe werkwijze op het gebied van talentontwikkeling. Het resultaat is het ontwikkelprogramma TalentHub Brabant 2017-2020. De ervaring van de afgelopen jaren en de landelijke aandacht voor deze unieke werkwijze, heeft de provincie Noord-Brabant doen besluiten sterk in te zetten op talentontwikkeling volgens deze methode. bkkc adviseert en voert uit.

Belangrijke uitgangspunten bij het provinciale talentontwikkelingsbeleid:
 
  • Talent moet gedragen worden door het culturele veld. Om ervoor te zorgen dat je makers begeleidt waar bijvoorbeeld theaters, galeries en poppodia ook daadwerkelijk wat mee kunnen. Daarnaast zetten culturele organisaties hun kennis en netwerk in om betrokken makers verder te helpen.
  • Toptalent wordt zoveel mogelijk op maat bijgestaan, afhankelijk van individuele wensen en mogelijkheden. Daarbij is er vanzelfsprekend aandacht voor de artistieke ontwikkeling, maar ook voor zaken als het praktisch runnen van een eigen praktijk en ondernemerschap. Om makers die bijvoorbeeld net van de kunstacademie komen, te leren hoe ze een succesvolle beroepspraktijk kunnen opzetten.

 

Lees meer over TalentHub Brabant 2017-2020

meer informatie over TalentHub Brabant? neem contact op met Iduna van de Ven

013 7508445 i.vandeven@bkkc.nl