terug naar overzicht

go fund yourself: de kansen van crowdfunding

Een informatieve en inspirerende bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over crowdfunden.

Het concept is eenvoudig: als initiatiefnemer plaats je een kunstproject online met een wervende tekst, tegenprestaties en een aansprekend filmpje. Vervolgens vraag je aan jouw achterban je project te steunen door middel van een donatie. Iedere donateur krijgt een beloning in de vorm van tegenprestaties die jij zelf bedenkt. Je stelt jezelf een deadline om een bepaald doelbedrag te realiseren. Klinkt simpel, maar is het ook zo eenvoudig als het lijkt?

Op 3 december organiseren we een informatieve en inspirerende bijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over crowdfunden.
Hoe pak je het aan, werkt het voor jou en wat zijn best practices? Ervaren crowdfunders delen hun kennis en ervaring.

sprekers

Koen van Vliet, cultureel ondernemer
Koen van Vliet is ondernemer, wetenschapper en cultuurliefhebber. Koen ondersteunt en ontwikkelt projecten die gericht zijn op kennisdeling in en over de creatieve sector. De rode draad daarin is de behoefte aan het ontdekken van nieuwe manieren van samenwerkingen en het delen van kennis en kunde. Daarnaast ontving Koen met zijn masterthesis over de motivatie van donateurs die participeren in culturele projecten op crowdfundingplatforms de Prijs Cultuurmanagement Bilsen Fonds 2012. Koen heeft zelf reeds gecrowdfund voor zijn boek ‘’ we moeten eens koffie drinken’’ ook is hij auteur van het boek ‘crowdfunding de hype voorbij’’.

Zijn presentatie zal gaan over crowdfunding als onderdeel van cultureel ondernemerschap. Hoe draagt crowdfunding bij aan het ontwikkelen van vaardigheden die belangrijk zijn voor een cultureel ondernemer.

Suzanne van Leendert, U & Eye Media Productions
Suzanne van Leendert (U & Eye Media Productions) maakt documentaire producties met een duidelijke focus, met aandacht voor inhoud, vorm en detail. In de loop der jaren produceerde ze vele documentaires en specialiseerde ze zich in het schrijven van projectplannen en -financiering. Haar documentaire Broken Dreams (Van Osch Films, 2015) won de Best Documentary Award op het Docfeed documentairefestival in Eindhoven en was te zien tijdens het Nederlands Film festival in Utrecht. Bij deze documentaire schreef ze ook een boek waarvoor ze succesvol crowdfunding inzette.
Suzanne geeft ook schrijf- en financieringsworkshops en schrijft momenteel aan een boek over financiering in de culturele sector.

Tijdens de presentatie zal ze vooral ingaan op het financiële aspect van crowdfunding.

Lonny van Ryswyck, Atelier NL
Lonny van Ryswyck is samen met Nadine Sterk eigenaresse van Designstudio Atelier NL in Eindhoven. Ze is in 2006 afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven. Atelier NL toont aan dat onderzoek een essentieel onderdeel is van het ontwerpproces. Hun werk richt zich op passioneel en doorwrocht onderzoek naar en analyse van de aarde, en alles wat deze voortbrengt. Hieruit ontspruiten nieuwe scheppingen, zoals het lokale kleiservies (Clay Service), gemaakt met klei van verschillende plekken in Nederland.

Atelier NL heeft reeds succesvol € 60.000 gecrowdfund om hun werkplek de Bergmannkerk in Eindhoven te kunnen kopen. Hoe hebben ze dit aangepakt en wat levert crowdfunding naast geld nog meer op? Dat gaat Lonny je vertellen tijdens haar presentatie op 3 december.

aanmelden

Wil je erbij zijn? Meld je dan eenvoudig aan via onderstaand formulier.