terug naar overzicht

Expo De Geest uit de Fles

Kunst als toevluchtsoord voor het geestelijke verlangen van de moderne mens naar spiritualiteit. Kunst kan voorbij gaan aan het denken, en kan je direct raken in je hart en ziel. Het is soms de enige toegang tot het onzegbare. Vroeger gaf de kerk opdrachten aan kunstenaars. Hoe is de stand van zaken anno 2015? Zijn er nog religieuze opdrachtgevers? Welke kunstenaars werken vanuit spiritualiteit?

Vanitas voor Erik - Gijs Assmann

Deze expositie laat werk zien van onder andere: Gijs Assmann, Lian Waas, Nelleke de Laat, Ewoud van Rijn en Ieva Epnere. De aan deze expositie gekoppelde inspiratiedag op 12 januari 2016 bij Kloosterhotel ZIN in Vught biedt inspirerende lezingen en workshops over de rol van kunst in zingeving en spiritualiteit.

Op zondag 1 november, Allerheiligen wordt de expo officieel geopend, daarna lunchen we samen. Het is dan mogelijk met de aanwezige kunstenaars van gedachten te wisselen. De opening wordt verricht door Wim Verschuren, lid van de Fraters van Tilburg. Hij is mede-initiatiefnemer en oprichter van de Stichting ZIN in Werk. Samen met anderen zette Wim in 2001 de Beweging voor Barmhartigheid op.

meer informatie over de expositie

aanmelden

De lunchbijeenkomst is vol!
Je kunt wel gewoon langskomen om de expositie te bekijken van 13.30 tot 17.00 uur.