terug naar overzicht

werkconferentie publiek

Deze werkconferentie is het startpunt van een traject dat bijdraagt aan een langetermijnvisie en gezamenlijke ambitie op het gebied van publiekswerking in de provincie Noord-Brabant. Met als doel meer publiek en draagvlak voor kunst en cultuur. We werken concreet aan oplossingen, antwoorden en invulling van beleid.

Aan de slag dus met ons PUBLIEK. De belangrijkste vragen die we deze middag stellen zijn:
  • Wat is jouw rol op dit thema? Hoe kun je bijdragen?
  • Wat moet er gebeuren om de afstemming publiek - presentatie - productie te optimaliseren? 
  • Zou overheidsbeleid kunnen helpen op dit thema? Hoe zou dat beleid eruit moeten zien? 
  • Zijn er concrete plannen - voorafgaand aan de dag, of aan het eind van deze dag - en mogelijke samenwerkingen? Wie gaat deze plannen uitwerken?
Het volledige programma vind je onderaan deze pagina.

Daarnaast komt er na deze werkconferentie een denktank PUBLIEK. Die fungeert als motor en katalysator voor dit thema en verbindt sector met beleid en onderzoek.  

Deelnemen

Werk jij bij een organisatie in de Brabantse cultuursector? Je bent van harte welkom om deel te nemen aan de conferentie.

Onder de deelnemers bevinden zich inmiddels onder meer het Fonds Podiumkunsten, het ministerie van OCW, Kunsten ‘92, Het Zuidelijk Toneel, Boekmanstichting, Poppodium 013, Stg. Doen, VSB fonds, Festival Cement, Chassé Theater, Provincie Brabant, gemeente Eindhoven, Willem2fabriek, gemeente Den Bosch. Naast een inspirerende dag is dit dus ook het moment om je netwerk uit te breiden. 

Meld je snel aan, er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar!

 
programma
10:00u ontvangst en gelegenheid tot bezoek Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
11:00u welkom door dagvoorzitter Marlies Leupen en inleiding door bkkc

 
11:15u plenair programma

Hedwig Heeremans (adviseur donaties kunst & cultuur - VSB Fonds) | Over het verzamelen van data - en hoe die kunnen helpen bij het in kaart brengen van je publiek 

Henk Vinken (zelfstandig onderzoeker kunst & cultuur - Pyrrhula Research Consultants) | Over vrienden in de cultuursector - en wat je aan ze kunt hebben

Danielle Linzer (Curator of Education and Interpretation - The Andy Warhol Museum | voorheen Director of Access and Community Programs - Whitney Museum NYC)  | Over het bereiken van nieuw publiek - en waar je dat moet zoeken
12:30u lunch
13.30u 'dit is mijn publiek' | Over data en dataverzameling spraken we al in de ochtend. Nu gaan we erop door. Hoe kunnen we samen onze kennis over ons publiek vergroten en met elkaar delen? Hoe zorgen we ervoor dat we over de juiste gegevens beschikken en welke gegevens zijn dat? Waarom is dat nodig? Op wat voor nieuwe manieren kunnen en moeten we dat doen?

 
14.15u 'wat heb je aan vrienden?' | We vroegen Henk Vinken een pilotonderzoek te doen naar vriendenverenigingen. Zijn die niet uit de tijd? Zeggen facebooklikes niet veel meer over de betrokkenheid van je publiek en zo ja, hoe betrokken is dat publiek dan? Wat heb je aan streamviews, ambassadeurs, vrienden? Hoe maak je daar beleid en plannen op? Hoe doen we dat samen?
15:00u pauze
15:15u 'speciaal voor iedereen' | Diversiteit is een toverwoord in het actuele cultuurbeleid. We spraken al iemand die liever sprak over inclusiviteit. Hoe werken we samen aan het bereiken van nieuwe publieksgroepen? Zorg je daarmee voor een sterkere positie van kunst en cultuur in de samenleving? Zijn kunst en cultuur het bindmiddel tussen alle inwoners van Nederland? Hoe bereiken we ze? Moeten we samenwerken?

 
16:00u afsluiting en borrel