terug naar overzicht

opening expo: art of integration | nomads

De expositie “Art of Integration | Nomads” is de eerste activiteit van Art of Integration. Art of Integration wil met inzet van kunst een duurzame bijdrage leveren aan behoud van het draagvlak voor humanitaire opvang van vluchtelingen en aan de integratie van statushouders in de samenleving. Dit project is een initiatief van TAC, bkkc en het Van Abbemuseum.  bkkc koppelde de Iraanse Mitra Jashni, uit Baarle-Nassau aan de Brabantse Claudette van de Rakt. Het werk heeft verbluffend veel overeenkomsten. Daarnaast tonen we filmportretten van vluchtelingen gemaakt door Jesse van Venrooij. En met een serie foto's, in samenwerking met Bibliotheek Midden Brabant, laten we zien met welke ogen statushouders Tilburg bekijken.

afbeelding: Installation NOMADS (2016) by Mitra Jashni en Claudette van de Rakt

De opening van de expositie op zondag 18 september a.s. is op uitnodiging. Vanaf 14.00 uur is iedereen welkom om de expositie te bekijken. Deze expositie is tot en met zondag 27 november te zien.

De tentoonstellingsruimte en het documentatiecentrum zijn tijdens exposities geopend van maandag t/m vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 13:00 tot 17:00 uur.

Meer informatie over de expositie en de kunstenaars lees je hier.