terug naar overzicht

bkkc connects | framing the now

Het documentair werkveld is zeer diffuus geworden en makers bewegen zich steeds eenvoudiger tussen disciplines. Wat zijn de effecten van de complexe hedendaagse beeldcultuur? En wat betekent dat voor het veld en de beroepspraktijk van makers?

afbeelding: Loet Koreman

Vanaf september 2017 start bij AKV|St.Joost een nieuw onderwijsprogramma waarbinnen film en fotografie meer gaan samenwerken: Framing the now. Binnen deze nieuwe beweging wordt het woord ‘documentaire’ niet eens meer gebruikt: het gaat om de betrokkenheid van de maker bij de samenleving. 

Wat betekent dit voor de beroepspraktijk van filmmakers en fotografen? En komt dit beeld overeen met de ervaringen vanuit het werkveld? In samenwerking met alumni, studenten en docenten van AKV|St.Joost en professionals uit het documentaire film- en fotografie-werkveld gaan we het gesprek aan.

Meer info over het programma en de sprekers

programma
09.30 - 10.00 uur inloop
10.00 - 10.10 uur welkom door Karin Krijgsman (AKV|St.Joost) & Atty Bax (bkkc)
10.10 - 10.55 uur uitgangspunten van het nieuwe onderwijsprogramma door Michiel van Opstal (AKV|St.Joost)
11.00 - 12.30 uur Rondetafelgesprek o.l.v. Marc Schmidt en Iris Sikking (AKV|St.Joost).
Aan tafel: kunstenaars Willem Popelier en Marleine van der Werf (nu te zien in de expo buiten kaders), Ton van Gool (VPRO Medialab) en Femke Rotteveel (FOTODOK)
12.30 uur napraten onder het genot van een kop soep

 

aanmelden

Wil je meer te weten komen over het nieuwe onderwijsprogramma of zelf meepraten? Meld je dan hieronder aan.

bkkc connects

Elke maand organiseren we een laagdrempelig (lunch)programma rondom uiteenlopende thema’s. We doen het voor het culturele veld in Brabant en daarbuiten met als doelen kennis en inspiratie opdoen, ervaring delen en ideeën bespreken. Een greep uit de onderwerpen die er op het programma hebben gestaan: storytelling, de brabant cloud, medezeggenschap, financiering, marketing in cultuur en meer.