terug naar overzicht

Found footage | Lezing Erik Kessels

Een lezing over zijn fascinatie voor het werken met bestaand beeldmateriaal. Kessels is een dwarse kijker, die geen genoegen neemt met een simpele interpretatie. Hij ziet altijd méér. Hij wordt ook wel de curator van de amateur-fotografie genoemd. Met found footage bevraagt hij de rol van de context en toont op deze manier een andere kant van schoonheid binnen de fotografie. 

Kessels verzamelt fotoalbums op rommelmarkten en is binnen deze verzamelingen vaak op zoek naar iets vreemds of opmerkelijks. Op deze manier probeert hij te bereiken dat mensen op een andere manier naar beeld gaan kijken - kijken is volgens hem namelijk iets anders dan consumeren en zo wijst hij de toeschouwer op opmerkelijke gebeurtenissen. Dit bereikt hij door een humorvolle benadering en oog voor detail.

Erik Kessels publiceerde diverse fotoboeken en was werkzaam als curator van verschillende tentoonstellingen omtrent het thema found footage. Door selectie en presentatie kent hij een nieuwe betekenis toe waarmee de grens van amateur en fine art vervaagd.

info lezing

Tijdens zijn lezing zal hij dieper ingaan op zijn eigen fascinatie voor het werken met bestaand (beeld)materiaal en het vanuit deze fascinatie dieper doorgronden van deze thematiek.

Duur lezing: 45 min + 15 min gelegenheid voor vragen.

opening dubbel-expositie

Aansluitend aan de lezing verricht Erik Kessels de opening van de expositie Gevonden voorwerpen bij bkkc.

Meer info

www.kesselskramer.com
Documentaire De Kijk van Kessels

fragment De Kijk van Kessels

aanmelden

De lezing is uitverkocht! Maar kom gerust naar de aansluitende opening van de dubbel-expositie Gevonden voorwerpen.
 
Mogelijk gemaakt door Eventbrite

*Op alle activiteiten van bkkc zijn deze betalingsvoorwaarden van toepassing.