terug naar overzicht

materials 11 | foto

Materials stelt elke editie een materiaal centraal dat in Brabant vervaardigd wordt. We dagen je uit om alles over een materiaal te weten te komen, en brengen je graag in contact met de bedrijven of de producenten. Eerder in deze reeks: beton, piepschuim, keramiek en textiel. En jaarlijks, tijdens de Dutch Design Week, pakken we uit. Dan organiseren we Materials XL.

Werk: Roel Backaert
Materials biedt je een kijkje achter de schermen; van kleine bedrijven tot de grote multinationals. Deze editie maak je kennis met fotografie en fotobewerking. Je krijg informatie over innovatieve ontwikkelingen en de nieuwste technieken. Gastsprekers uit verschillende disciplines inspireren en delen hun visie op bestaande processen en toepassingen.

Canon

Canon is sinds de oprichting in 1937 een toonaangevend leverancier op het gebied van digital imaging en informatie technologie. Bij veel mensen is Canon slechts bekend van de fotocamera's, maar tegenwoordig is Canon meer dan dat. Ze zijn ook actief in de medische wereld, hebben zakelijke consumenten en werken business-to-business. Denk bijvoorbeeld aan het leveren van beamers en projectie materiaal.

Wereldwijd telt Canon 3 regionale hoofdkantoren (gevestigd in Japan,Amerika en Europa) met in totaal 277 dochterondernemingen. Dagelijks zijn hier meer dan 198.000 werknemers actief. In Nederland heeft Canon vestigingen in 's-Hertogenbosch en Amstelveen.

Voor Materials vertelt Canon ons over haar 3D Lab, over de nieuwste interieurinnovaties met print en is er een rondleiding achter de schermen.

roel backaert

Roel Backaert ( 1978) studeerde fotografie aan het SISA in Antwerpen, het Sint Lukas in Brussel en de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij werkt zowel in opdracht als autonoom; beide kanten komen aan bod komen tijdens de lezing, waarbij er een focus zal liggen op zijn autonome architectonische werk.

Roel Backaert benadert de gebouwen die hij fotografeert als individuen. Zijn werk is in dat opzicht verwant aan portretkunst, meer dan met het genre van het landschap. De natuur is af en toe wel zichtbaar, maar slechts als achtergrond. De gebouwen van Backaert worden vastgelegd tijdens een moment van onoplettendheid; meestal 's nachts als niemand anders ze opmerkt. De beelden laten architectuur zien die zijn losgekomen van hun praktisch nut; het zijn voor heel even autonome objecten geworden.

marleine van der werf

Marleine van der Werf (1985) werkt vanuit een documentair vertrekpunt als filmmaker en kunstenaar. In 2010 studeerde ze af aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. In de surrealistische filmische werelden die ze creëert staat perceptie centraal. In haar films en installaties gebruikt ze verschillende film en foto-technieken om een krachtige zintuigekljke beleving te creëren. Hierin stelt ze steeds de subjectiviteit van de werkelijkheid ter discussie.

Tijdens de lezing zal Marleine ons onder andere meer vertellen over haar project portals; het onderzoek naar  holografische projecties en beelden. Marleine bespreekt met ons hoe je de beleving van een locatie kunt manipuleren en een schijnwerkelijkheid creëert.

Na de lezingen is er tijd voor het stellen van vragen aan de sprekers.

 
programma
14.00 uur ontvangst
14.30 uur canon | nadine schoenmakers, customer marketeer industrial & production solutions
15.00 uur rondleiding
16.00 uur roel backaert
16.30 uur marleine van der werf
17.00 uur netwerkborrel
18.00 uur einde

Op alle activiteiten van bkkc zijn deze betalingsvoorwaarden van toepassing.