terug naar overzicht

opening expo | landkunst aan de zuiderwaterlinie

Dit jaar organiseren we voor de tiende keer een tijdelijke Landkunstexpositie. Ditmaal staat het zuidelijk deel van natuurgebied Het Bossche Broek centraal. Tien talentvolle jonge kunstenaars maakten speciaal voor deze bijzondere plek aan de Zuiderwaterlinie kunstwerken. Voor inspiratie putten ze uit de rijke geschiedenis van Het Bossche Broek en de Zuiderwaterlinie.

Foto: kunstwerk 'Green Grass Reality' van Josua Wechsler

kunstenaars

De deelnemende kunstenaars zijn Maud van den Beuken en Thomas Ritzen, Thom Brand, Lotte Dirks, Sil Krol, Manuel Marengo de Swaaf, Jolanda van Nuenen, Laura Schippers en Josua Wechsler. De tiende kunstenaar is Martijn van Dalen. Samen met natuurgroep Gestel en de scouting werkt hij tijdens de expositie aan een insectenhotel. Een mooi voorbeeld van community art: een kunstproject waarbij kinderen die normaal gesproken niet zo gauw met elkaar in contact komen, samen iets moois maken voor de natuur.

De tijdelijke expositie in het zuidelijk deel van natuurgebied Het Bossche Broek is t/m zondag 16 juli gratis te bezoeken van zonsopgang tot zonsondergang.

bkkc connects

Voorafgaand aan de opening is bkkc connects | kunst, landschap en natuur. Natuur- en kunstliefhebbers gaan met elkaar in gesprek over Landkunst. Over kunst als toegevoegde waarde voor een andere kijk, beleving en waardering van een gebied. Maar ook over het spanningsveld tussen kunst en het beschermen van het landschap en de natuur. Wil jij meepraten? Meld je dan aan!
 
programma
16.30 uur inloop en ontvangst
17.00 uur welkom door Ernst-Jan van Haaften, adjunct-directeur Brabants Landschap, Jan Fenten, gebiedsmanager Staatsbosbeheer Oost Brabant en Patrick Timmermans, directeur Erfgoed Brabant
 
17.05 uur voorstellen kunstenaars door Hermelinde van Xanten, adviseur bkkc
17.20 uur opening door Henri Swinkels, Gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur provincie Noord-Brabant en Jan Pommer, burgemeester Sint-Michielsgestel
17.30 uur bezichtigen kunstwerken met de app brabant vertelt
18.00 uur einde opening