terug naar overzicht

workshop crowdfunden voor film

Heb je een geweldig plan voor een film, maar mis je nog (een stukje) financiering? Dan is crowdfunding iets voor jou! Op 19 oktober 2018 organiseert CineCrowd i.s.m. Nieuwe Filmers een inspirerende en informatieve middag over crowdfunden voor makers van korte films, animaties, documentaires, speelfilms, videoclips, series etc. De workshop vindt plaats in de Verkadefabriek.

In het eerste, plenaire gedeelte van de workshop geeft CineCrowd een presentatie over de do’s en don’ts van het crowdfunden. Er worden vragen behandeld als:
  • Waarom ga je crowdfunden?
  • Hoe vind en bereik je jouw doelgroep?
  • Hoe maak je een goede teaser?
  • Welke fondsen en partijen kunnen er tijdens je campagne al bijdragen aan je film?
Daarnaast behandelen we samen met een filmmaker die al gecrowdfund heeft een case study en vertelt deze filmmaker over zijn/ haar ervaringen. Het tweede gedeelte van de workshop is optioneel, hier krijgen filmmakers tijdens een een-op-een afspraak met een medewerker van CineCrowd individuele feedback op hun crowdfundingplannen. Makers kunnen hier van te voren hun filmplan voor insturen, zodat er gericht feedback kan worden gegeven.

Kunstloc brabant

Kunstloc Brabant is partner van Cinecrowd en geeft advies en (mogelijk) financiële ondersteuning aan crowdfunding projecten van film- en documentaire makers die van belang zijn voor de versterking van de Brabantse cultuursector.

Meer informatie    Aanmelden!
 
programma
13.30 - 14.00 uur inloop
14.00 - 15.10 uur presentatie door CineCrowd en ervaringsdeskundige
15.10 - 15.30 uur pauze
15.30 - 17.00 uur bespreken specifieke campagnes
17.00 uur borrel