terug naar overzicht

bkkc connects | kunst, landschap en natuur

Natuur- en kunstliefhebbers gaan met elkaar in gesprek over Landkunst. Op locatie bij Brabants Landschap in Het Bossche Broek. Over kunst als toegevoegde waarde voor een andere kijk, beleving en waardering van een gebied. Maar ook over het spanningsveld tussen kunst en het beschermen van het landschap en de natuur.

Foto: Sannah Belzer | Ode aan de zandrug
 
Het belooft een informatieve bijeenkomst te worden met inspirerende lezingen. Ook inhoudelijk gaan we met elkaar in gesprek onder leiding van gespreksleider Joep Baartmans.

landkunst aan de zuiderwaterlinie
Aansluitend op bkkc connects openen Henri Swinkels, gedeputeerde Leefbaarheid en Cultuur van de provincie Noord-Brabant en Jan Pommer, burgemeester Sint-Michielsgestel de tiende tijdelijke Landkunstexpositie. Tijdens de expositie Landkunst aan de Zuiderwaterlinie staat het zuidelijk deel van natuurgebied Het Bossche Broek centraal. Negen jonge kunstenaars maakten speciaal voor deze bijzondere plek aan de Zuiderwaterlinie kunstwerken. Voor inspiratie putten ze uit de rijke geschiedenis van Het Bossche Broek en de Zuiderwaterlinie. Wil jij bij de opening aanwezig zijn? Meld je dan aan!
 
programma
13.30 uur inloop en ontvangst
14.00 uur start programma
  • welkom en introductie Landkunst door Liesbeth Jans, programmaleider bkkc
  • lezing door Jan Baan, directeur Brabants Landschap
  • lezing door Jan Fenten, gebiedsmanager Staatsbosbeheer Oost Brabant
  • lezing door Josua Wechsler, kunstenaar
15.45 uur inhoudelijke discussie onder leiding van Joep Baartmans
16.30 uur einde bijeenkomst

bkkc connects

Elke maand organiseren we een laagdrempelig programma rondom uiteenlopende thema’s. We doen het voor het culturele veld in Brabant en daarbuiten met als doelen kennis en inspiratie opdoen, ervaring delen en idee├źn bespreken. Een greep uit de onderwerpen die er op het programma hebben gestaan: storytelling, de brabant cloud, medezeggenschap, financiering, marketing in cultuur en meer.