subsidie impulsgelden


Subsidie impulsgelden is één van de vier financieringsinstrumenten binnen het impulsgeldenprogramma. Makers, culturele instellingen, overheden, maatschappelijke organisaties, onderwijsinstellingen of bedrijven die een bijdrage willen leveren aan versterking van de Brabantse culturele sector en/of het verbinden van de cultuursector met andere domeinen kunnen een impulsgeldenaanvraag doen.

Ben je maker of werkzaam bij een culturele organisatie en heb je en mooi plan waar de culturele sector in Brabant beter van wordt? Of heb je als opdrachtgever ideeën over het inzetten van kunst en cultuur in sociale projecten of maatschappelijke vraagstukken?

Je plan komt mogelijk in aanmerking voor een impulsbijdrage (max. 50% van de kosten tot een maximum van 124.999 euro) wanneer je kunt aantonen dat jouw plan een bijdrage levert aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem. Dat wil zeggen: het moet gericht zijn op het realiseren van een blijvend effect. Het is dus niet eenmalig of incidenteel. De subsidie impulsgelden is bedoeld als een investering die de aanvrager in staat stelt structurele veranderingen in gang te zetten. Binnen de eigen organisatie of beroepspraktijk en/of op breder maatschappelijk niveau.

De impulsgelden zijn dus niet bedoeld voor reguliere activiteiten of het dichten van gaten in de begroting. Je wordt uitgedaagd om bij het indienen van een aanvraag verder te kijken dan je eigen project of organisatie en na te denken over de betekenis voor het Brabantse cultuursysteem.

Lees vooraf alle informatie op deze website goed door!

criteria   werkwijze   veelgestelde vragen

bekijk gehonoreerde impulsgelden-projecten
 
Wil je advies? We helpen je graag! Klop wel tijdig bij ons aan.

ik weet alles al - aanvraag subsidie impulsgelden indienen

Indienen kan gedurende een van de drie indientermijnen: 14 t/m 20 januari, 29 april t/m 5 mei en 23 t/m 29 september.

hoe werkt het?

criteria

Aan welke richtlijnen en criteria moet je impulsgeldenproject voldoen? Lees verder.

werkwijze

Lees hier hoe een aanvraag voor subsidie impulsgelden in zijn werk gaat.

Adviescommissie Impulsgelden

Wil je meer weten over de Adviescommissieleden? Lees hier verder.

veelgestelde vragen

Na het lezen van de regeling en de informatie op deze website heb je wellicht nog vragen. Wees gerust; je ben niet de enige. De meest gestelde vragen hebben we hier op een rij gezet!

meer weten over de subsidie impulsgelden? neem dan contact op met een van onze adviseurs of met Marit Oosterom

013 7508423m.oosterom@bkkc.nl