Adviescommissie Impulsgelden


Alle aanvragen binnen het impulsgeldenprogramma worden beoordeeld door de Adviescommissie Impulsgelden. Dit is een onafhankelijke commissie, bestaande uit deskundigen werkzaam binnen of buiten de culturele sector met een aantoonbare ambitie om hun expertise in te zetten ten behoeve van het Brabantse cultuursysteem.

Hieronder vind je een overzicht van alle commissieleden.

adviescommissieleden

Cas Smithuijsen
cas smithuijsen
commissievoorzitter

Was werkzaam bij de kunstenaarsvakbonden, de gemeente Amsterdam en als directeur bij de Boekmanstichting, kenniscentrum voor kunst- en cultuurbeleid. Was van 2013 tot eind 2016 bestuurder bij NWO en Sinds 2015 bijzonder hoogleraar Algemene Cultuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit.

Diana Wind
diana wind
commissievoorzitter

Management consultant, curator, schrijver, moderator. Voorheen directeur Stedelijk Museum Schiedam. Onder andere voorzitter bestuur Theatre of Wrong Decisions, RAM Foundation, commissaris bij Senf Theaterpartners.

Brigitte de Goeij
brigitte de goeij
Adviescommissielid

Brigitte was werkzaam als zakelijk directeur bij Noord Nederlandse Dans in Groningen en als theaterprogrammeur en directeur van de Culturele Raad in Deventer. Sinds 2014 adviseert en werkte als secretaris voor verschillende fondsen. Sinds 2016 heeft ze haar eigen bedrijf De Goeij Cultuur en Zaken.

Dieuwertje Komen
dieuwertje komen
Adviescommissielid

Medewerker AKV|St.Joost: coördinator minorprogramma en adviseur ondernemerschap voor kunst en vormgeving

Els de Wit
els de wit
Adviescommissielid

Zakelijk leider van Dansmakers Amsterdam, bestuurslid diverse culturele organisaties waaronder De Rode Hoed en ICP Orchestra, voorheen zakelijk directeur Bimhuis.

Esther Vossen
esther vossen
Adviescommissielid

Directeur Het Vijfde Seizoen, kunstadviseur Altrecht GGz, freelance curator. Secretaris bestuur Vereniging Bedrijfscollecties Nederland, Raad van Toezicht galerie Beeldend Gesproken, extern Adviseur Mondriaan Fonds.

Ilay den Boer
ilay den boer
Adviescommissielid

Maker van persoonlijk en maatschappelijk theater bij verschillende gezelschapen en docent bij verschillende toneelscholen.

Johan Gielen
johan gielen
Adviescommissielid

Investmentmanager BOM Bedrijfslocaties en BOM Breedbandfonds (Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij)

Joost Heinsius
joost heinsius
Adviescommissielid

O.a. gewerkt bij St.VrijwilligersManagement, Kunstenaars&CO en Cultuur-Ondernemen. Nu zelfstandig ondernemer, adviseur en onderzoeker in kunst en cultuur en daarbuiten. Ontwikkelt (Europese) projecten, verbindt verschillende sectoren, adviseert kunstenaars en instellingen.

Josephine Lemmens
josephine lemmens
Adviescommissielid

Met haar ervaring bij landelijke fondsen heeft zij een brede kijk op ontwikkelingen in de sector en heeft goed zicht op het makersproces. Als zelfstandig adviseur in de cultuursector helpt ze uiteenlopende organisaties om van creatieve ideeën concrete en realistische plannen te maken.

Lucky Belder
lucky belder
Adviescommissielid

Adviseur Ned. UNESCO Cie, lid werkgroepen (behoud) cultureel (digitaal) erfgoed, en culturele diversiteit

Mieke Conijn
mieke conijn
Adviescommissielid

Directeur Kunstenlab. O.a. projectorganisatie, cultureel ondernemerschap, kunst, cultureel erfgoed

Melody Deldjou Fard
melody deldjou fard
Adviescommissielid

Expert op het terrein van Onderzoek, Visie, Concept, Programmering (Mode, Vormgeving en Beeldende Kunst), Trends, Marketing en Artistieke kwaliteit bewaking. Cum laude afgestudeerd aan de HKU en UvU. Momenteel een onderdeel van OCW’s denktanknetwerk “Leiderschap in Cultuur” (LinC).

Mirjam Hament
mirjam hament
Adviescommissielid

Eigenaar adviesbedrijf Veranderregie. Is zowel opgeleid als register accountant als beeldend kunstenaar (Rietveldacademie). Kennis en ervaring op business development, sociale innovatie, startups, financieringen, cultureel ondernemerschap.

Pieter de Rooij
pieter de rooij
Adviescommissielid

Docent, onderzoeker en auteur. Werkzaam bij NHTV Internationaal Hoger Onderwijs Breda. Achtergrond in marketing, consumentengedrag en CRM in de cultuursector.

Pieter van Adrichem
pieter van adrichem
Adviescommissielid

Met 25 jaar ervaring werkte Pieter voor o. a. Amsterdam Dance Event, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Eurosonic Noorderslag en het Bimhuis. Specialismen zijn doelgroepen, digitale communicatie en ondernemerschap in de cultuur.

Reinier Gerrritsen
reinier gerrritsen
Adviescommissielid

Senior beleidsadviseur bij Gemeente Rotterdam, secretaris Directeurenoverleg Rotterdamse kunstinstellingen en bestuurslid Jeugdcultuurfonds Rotterdam.

Renske van Dillen
renske van dillen
Adviescommissielid

Docent onderzoeksvaardigheden en theorie|literatuur aan AKV|St Joost. Voorheen senior consulent kunsteducatie bij Kunstbalie. Werkt daarnaast aan PhD over het het werk van Chris van Geel aan UvT.

Roelof Balk
roelof balk
Adviescommissielid

Gespecialiseerd in publiek-private financiering en maatschappelijke fondsen. Sinds 2015 directeur-bestuurder van Fonds Cultuur+Financiering. Buiten de cultuursector adviseur aan streekfondsen, ruimtelijke projecten en revolverende fondsen voor bijv. duurzame energie, innovatie en start ups.

Simon Kentgens
simon kentgens
Adviescommissielid

Beeldend kunstenaar, lid adviescommissie Kunsten provincie N-B, docent Willem de Koning Academie R'dam. O.a. beeldende kunst, muziek, advies

Uli Schnier
uli schnier
Adviescommissielid

Bedrijfseconoom, ondernemer, consultant. O.a. marktontwikkeling, bedrijfsvoering, advies m.b.t. ondernemerschap