terug naar nieuwsoverzicht

Atelier Murals: wandwerkers gevraagd!

Altijd al een muurschildering, muurinstallatie, reliëf, wandwerk of graffiti willen maken? bkkc wordt gastatelier. Wij stellen onze expositieruimte beschikbaar voor  jouw werk. Er zijn 8 werkplekken en er is een vergoeding. Deze tijdelijke expositie duurt tot 1 mei 2016.

Ben je een startende kunstenaar of een talentvolle student aan de kunstacademie? En lijkt het je leuk om tijdens kantooruren (en/of in het weekend) eindelijk eens dat grote werk op de wand te maken of te kijken wat het werken op een groot oppervlak in een semi-publieke ruimte je brengt? Stuur je voorstel in of kom een keer langs om een indruk te krijgen van onze ruimtes en te overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Stuur je ontwerp vóór 15 februari 9.00 uur in voor een wand naar keuze.
Na een selectie door medewerkers van bkkc volgt maandag 22 februari de uitslag.
Behoort jouw inzending tot een van de 8 winnende ontwerpen dan kun je vanaf woensdag 16 maart 10.00 uur aan de slag.
Meer informatie over de werkplekken vind je hier. Voor specifieke informatie over het indienen van je voorstel, het gebruik van soorten verf en andere richtlijnen klik hier.

Op 7 april zal het resultaat feestelijk opgeleverd worden tijdens een bijeenkomst  over omgevingskwaliteit waarbij we de werken onder de aandacht brengen van bemiddelaars en opdrachtgevers.
Reuring over murals (update 4 januari 2016)
Helaas hebben we de info over onze expositie murals enigszins onhandig en wellicht onduidelijk geformuleerd. Ter verduidelijking: de eerder genoemde term materiaalkostenvergoeding is onjuist. Zoals bij onze andere exposities krijgen de deelnemers gewoon hang- en sta geld. Murals is een tijdelijke expositie tot 1 mei. In plaats van het tonen van bestaand werk, bieden we makers de kans om ter plekke werk te maken. Het is geen opdrachtsituatie en geen verfraaiing van ons kantoor zoals sommigen denken.

We hebben een open call uitgezet, omdat we voor deze expositie elke maker de kans willen geven om bij ons te exposeren. Niet alleen gevestigde makers, nee, juist ook jonge makers die op deze manier, buiten de muren van hun atelier, een divers publiek kunnen bereiken en die het als een kans zien een keer op locatie te werken. Of je alleen langs komt om bestaand werk op te hangen, of, je komt gedurende de hele periode atelier houden bij ons, dat is aan jou.

We vinden het heel erg jammer dat een aantal mensen onze goede bedoelingen in twijfel trekt, en we hopen dat bovenstaande toelichting een en ander verduidelijkt. Desalniettemin zijn de reacties overwegend positief en kijken we uit naar een mooie expositie.

Mensen die meer willen weten over onze werkwijze nodigen we van harte uit om langs te komen voor een gesprek.
 

voor algemene vragen over dit project? neem contact op met Atty Bax

013-7508448a.bax@bkkc.nl

voor technische vragen neen contact op met Hans maree

013 7508418h.maree@bkkc.nl