terug naar nieuwsoverzicht

Jalila Essaïdi wint 3e prijs Global Change Awards

Jalila Essaidi heeft met Mestic, kleding uit koeienpoep, de derde prijs gewonnen in H&M’s Global Change Award (innovatiewedstrijd van de H&M Foundation). Daarmee heeft ze 150.000 dollar in de wacht gesleept voor de verdere ontwikkeling van haar product.

Als High Potential doorliep Jalila Essaïdi in 2014 een op maat gemaakt talentontwikkelingstraject bij bkkc. Dit talentontwikkelingstraject maakte onderdeel uit van het impulsgeldenprogramma. Dus, ja, wij zijn best een beetje trots op het feit dat we deel uit mochten maken van de talentontwikkeling van Jalila én op dit fantastische resultaat.

niet zomaar een wedstrijdje

De mode-industrie is een van de grootste industrieën ter wereld. Duurzaam is die industrie niet. Omdat de H&M Foundation (inderdaad, van die modeketen) van mening is dat we veel beter voor onze planeet moeten zorgen, riep het de Global Change Award in het leven. Het doel is ambitieus: een afvalvrije modeindustrie. De Global Change Award is één van de grootste wedstrijden op het gebied van innovatie ter wereld, en de eerste in zijn soort binnen de modebranche. Voor deze editie werden bijna 3000 ideeën ingestuurd, uit 130 verschillende landen. Jalila is met Mestic één van de vijf winnaars.

kleding uit koeienpoep

Van koeienpoep kun je prachtige producten maken. Zonder dat het stinkt. Jalila heeft met haar team een revolutionaire techniek ontwikkeld waarmee ze mest direct om kan zetten in bioplastic, biotextiel en biopapier. Dat is Mestic. Op deze manier wordt mest een grondstof voor nieuwe producten. Met het prijzengeld van 150.000 euro kan Jalila Mestic verder doorontwikkelen.

high potential en impulsgelden

Als High Potential doorliep Jalila Essaïdi in 2014 een op maat gemaakt talentontwikkelingstraject bij bkkc. Het talentontwikkelingstraject High Potentials is een voorloper van de TalentHub Brabant. De deelnemers van het traject kregen intensieve en op maat gemaakte begeleiding van onder meer bkkc. Het traject maakte onderdeel uit van het impulsgeldenprogramma dat bkkc namens de provincie Noord-Brabant uitvoert. Jalila is daarnaast ook de frontvrouw van BioArt Laboratories in Eindhoven. Deze innovatieve werkplaats ontving in 2015 een bijdrage uit de impulsgelden.
 

meer weten over talentontwikkeling bij bkkc? lees verder