terug naar nieuwsoverzicht

poppenhuizen dolls' house bij hart van nederland

In de vroege editie van Hart van Nederland is vanavond een reportage te zien over Dolls’ House, de reizende poppenhuizen die nu te zien zijn in onze etalage. Dolls’ House is een initiatief van architect Peter Masselink voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Gerenommeerde architecten ontwierpen en bouwden een poppenhuis voor deze kinderen. Het hebben van een energiestofwisselingsziekte moest in de poppenhuizen tot uiting komen. Een mooi initiatief dat laat zien hoe kunst kan bijdragen aan de zorg.

energiestofwisselingsziekte

18 architecten zijn de uitdaging aangegaan om een poppenhuis te ontwerpen in relatie tot een energiestofwisselingsziekte. De poppenhuizen geven kinderen met deze ziekte nieuwe mogelijkheden, brengen de wereld in bed of laten met een krachtig beeld zien wat het hebben van een stofwisselingsziekte betekent.

kunst en zorg

Kunst kan veel betekenen voor zorg en gezondheid. Het draagt bij aan het functioneren van de mens in zijn omgeving. De creatieve sector denkt graag mee met organisaties in de zorg. Het initiatief van Peter Masselink is daar een mooi voorbeeld van. Nog meer voorbeelden zien? Bekijk dan eens het inspiratiemagazine ‘Who Cares | Kunst en Zorg’.

hart van nederland

Vanavond is de reportage over Dolls’ House te zien bij Hart van Nederland. De uitzending van de vroege editie begint om 18:00 uur op SBS6. De poppenhuizen in het echt zien? Ze staan nog t/m zondag 13 augustus in onze etalage.

bekijk de uitzending

meer informatie over dit project? neem contact op met atty bax

013 7508448a.bax@bkkc.nl