terug naar nieuwsoverzicht

toekenningen impulsgelden oktober, november, december

Op 25 oktober, 1 december en 20 december vonden er opnieuw bijeenkomsten van de adviescommissie impulsgelden plaats. Een aanvraag impulsgelden wordt eerst getoetst door een onafhankelijke jury, op basis van een schriftelijke aanvraag en een pitch. Daaruit volgt een juryadvies. De adviescommissie checkt vervolgens of de procedure naar behoren doorlopen is en dan volgt er een definitief besluit over de toekenning van een bijdrage uit de impulsgelden. Lees hieronder meer over de initiatieven die in oktober een impulsbijdrage kregen toegekend.

Stg. Powered by TINC | Stg. Powered by TINC

Powered by TINC initieert, produceert en presenteert nieuwe jazzmuziek, en zij voert de daarvoor noodzakelijke ondersteunende activiteiten uit. De stichting stelt zich ten doel om jazzmuziek onder de aandacht van een breder publiek te brengen. De komende twee jaar richt de stichting zich uitsluitend op de activiteiten van pianist en componist Rogier Telderman, het ontwikkelen en toetsen van haar organisatie en het realiseren van een fysieke plek in Breda. In de toekomst ziet de stichting mogelijkheden om haar diensten overdraagbaar te maken en deze, op commerciële basis, in te zetten voor andere musici/artiesten, waarmee een inspirerende omgeving gecreëerd wordt. De adviescommissie impulsgelden is positief over de ambities van de Stg. Powered by TINC om de voorwaarden waarbinnen de jazzmuziek in Brabant zich inhoudelijk kan ontwikkelen te optimaliseren en het draagvlak voor deze muziek te verbreden. Dit project ontvangt een bijdrage van €85.200 uit het impulsgeldenprogramma.

Urban Dansdagen | Parktheater Eindhoven

Parktheater Eindhoven, Mad Skills en 45 Live hebben de handen ineengeslagen en organiseren samen de Urban Dansdagen: een tweedaagse manifestatie waarbij urban dans in de schijnwerpers wordt gezet als belangwekkende, professionele en autonome kunstuiting. De adviescommissie impulsgelden staat positief tegenover de ontwikkeling die de aanvrager beoogt, inbedding van de urban dans in gevestigde (theatrale) danswereld, en de betekenis daarvan voor het Brabantse cultuursysteem. Dit project kan een belangrijke stap zijn in het creëren van een brug tussen de theaterwereld en de urban dansscene, zowel voor de makers en organisaties uit de urban scene als voor de theatermedewerkers. Met als resultaat de vergroting van de urban dans community, versterking van de positie van urban dans en vernieuwing en evolutie van urban dansvormen. Dit project ontvangt een bijdrage van €30.973 uit het impulsgeldenprogramma.

kennisvoucher en crowdfunding

Daarnaast ontvingen in oktober, november en december Stg. Human Rights Tattoo Foundation, Stg. Nishant Bhola | World of Dance, Chassé Theater, h19 Centrum voor de Kunsten, Stg. Kultoer en Joost van Wijmen een bijdrage voor een kennisvouchertraject. Kennisvouchertrajecten zijn bedoeld voor het versterken van het cultureel ondernemerschap van de aanvrager.

Tot slot kunnen we melden dat crowdfundingprojecten Levenswerk II (Margriet Luyten), BOXCAR (Coen Haver), Contemplation Spaces (Justine Kontou), Salon 11Eleven (Daniëlle van den Hurck), nieuw album Grim Tim (Grim Tim), Pythonia Pagode (Stg. Brabant Koor), Firefighters Without Borders (RUBR Film), Kyan (Devin Stuiver), ’t is goed zo (Jesse van Venrooij), Het Dyslexie Boek (Anne Ligtenberg), Concertregistratie Mahler 8 (Philips Symfonie Orkest), Julius Caesar aan de Maas (Stg. Kunst aan de Maaskant) en Alaraph (Guust Mulder) succesvol het streefbedrag hebben gehaald, en daarom een bijdrage krijgen uit het impulsgeldenprogramma.

Alle aanvragen bekijken

impulsgeldenprogramma

Met het impulsgeldenprogramma wil de provincie Noord-Brabant initiatieven stimuleren die een impuls geven aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem. Het gaat om financiering met blijvend effect, niet om eenmalige projectsubsidie. Makers, culturele instellingen, maatschappelijke organisaties, onderwijs of bedrijven die een bijdrage willen leveren aan versterking van de culturele sector, kunnen een beroep doen op de impulsgelden.
 
De impulsgelden zijn voor de periode 2017-2018 beschikbaar gesteld door de Provinciale Staten van Noord-Brabant. De uitvoering van het programma ligt bij bkkc, in nauwe samenwerking met Kunstbalie en Erfgoed Brabant.

meer informatie over de impulsgelden?