terug naar nieuwsoverzicht

Mecanoo ontwerpt interieur LocHal

Architectenbureau Mecanoo gaat de komende maanden het ontwerp maken voor het interieur van de LocHal in de Tilburgse Spoorzone. De LocHal is vanaf 2018 de nieuwe thuishaven van bkkc, Kunstbalie, Bibliotheek Nieuwe Stijl en seats2meet en wordt daarmee een knooppunt van kennis, cultuur en ondernemerschap. Mecanoo heeft een grote deskundigheid en wereldwijde ervaring in het ontwerpen van publieke plekken. Het gerenommeerde bureau ontwierp onder meer bibliotheken in New York, Washington en Birmingham.

Veelzijdig en innovatief

Het oeuvre van Mecanoo is zeer veelzijdig: huizen, kantoren, scholen en complete woonwijken, theaters, bibliotheken en wolkenkrabbers, parken, pleinen en snelwegen, steden, polders en Randstad, hotels, bibliotheken, musea en zelfs een kapel. Gevoel voor stedenbouwkundige context, liefde voor de natuur, verantwoordelijkheid voor duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid staan in het werk van dit gerenommeerde bureau centraal.

betekenisvolle plek

“We zijn verheugd dat Mecanoo met ons de Bibliotheek in de LocHal gaat vormgeven", zegt Peter Kok, directeur/bestuurder van de Bibliotheek Midden-Brabant. “Wij willen samen met hen en de andere partijen in de LocHal dit unieke gebouw maken tot een betekenisvolle plek in Tilburg. Een plek waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, waar je nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd, waar je nieuwe ideeën kunt toetsen, andere mensen kunt ontmoeten, kennis kunt ontwikkelen, verhalen kunt uitwisselen.”

Creatief directeur Francine Houben

Naast haar werk als creatief directeur van Mecanoo architecten was Francine Houben hoogleraar mobiliteitsesthetiek aan de TU Delft en doceerde ze aan de universiteiten van zowel Yale als Harvard. Ze is lid van de Akademie der Künste in Berlijn. In 2015 reikte Koningin Máxima de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs aan haar uit. Ook ontving ze eredoctoraten van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Mons.

Meer LocHal

Lees meer over Mecanoo en de LocHal in het Brabants Dagblad van 10 mei 2017 en over de start van de sloop en herontwikkeling van dit iconische gebouw. 

meer informatie over de huisvesting van bkkc in de LocHal? Neem contact op met Erica Gruyters

013 - 7508455e.gruyters@bkkc.nl