terug naar nieuwsoverzicht

verhalen komen tot leven met landkunst

De vijfde editie van de Land Kunst Krant is een feit! Ook in deze jubileumeditie brengt Landkunst verhalen, natuur en cultuur in het prachtige Brabantse landschap tot leven. Verhalen die in de loop van tijd in de vergetelheid zijn geraakt.

Foto: Woeste Stilte van Carmela Bogman 

genius loci

Kunstenaars maken werk geïnspireerd op de geest van de plek, de genius loci. Ze markeren bijzonderheden in het landschap, laten mensen anders kijken naar de omgeving en leggen verbindingen tussen verleden en heden. Soms heel subtiel, een andere keer uitbundig. Maar altijd met respect voor het landschap én de omgeving.

landkunstinitiatieven

Ook dit jaar zijn in Brabant weer volop landkunstinitiatieven te zien en te beleven. Sommige initiatieven zijn nieuw, andere projecten zijn verder uitgebreid. Onderzoek het roerige verleden van natuurgebied Het Bossche Broek in ’s-Hertogenbosch. Ontdek de bijzondere exposities bij Kasteel Stapelen in Boxtel. Of breng een bezoek aan de eerste Biënnale Kunst in de Heilige Driehoek met als decor drie oude, bij elkaar gelegen kloostercomplexen in Oosterhout.

jubileum

Voor de vijfde keer brengt bkkc de Land Kunst Krant uit. Deze editie verschijnt in een oplage van 8.500 exemplaren, die we de komende weken verspreiden op diverse culturele en toeristische locaties in Brabant. Kun je niet langer wachten? Blader dan alvast door de digitale Land Kunst Krant!

 
 
 

meer informatie over landkunst

meer weten over landkunst? neem contact op met hermelinde van xanten

013 7508405h.vanxanten@bkkc.nl