terug naar nieuwsoverzicht

150ste crowdfunding project geslaagd met inzet van bkkc

In 2011 is bkkc gestart met de ondersteuning van crowdfunding. Eind 2017 staat de teller op 150 geslaagde projecten. Makers en culturele organisaties zetten crowdfunding niet alleen in voor het financieren van hun project, maar ook om draagvlak en zichtbaarheid te generen bij het publiek.

’t is goed zo

Het 150ste succesvolle project dat bkkc heeft ondersteund met crowdfunding is de documentaire ’t is goed zo van Jesse van Venrooij. De documentaire brengt het leven en het afscheid nemen van het leven van de Tilburgse Eelco in beeld. Het was Eelco’s missie om psychisch lijden en de dood als uitzonderlijke oplossing bespreekbaar te maken. Filmmaker van Venrooij vindt het van groot belang om in zijn werk zonder oordeel een beeld te geven van het leven van mensen rondom een maatschappelijk actueel of juist onderbelicht thema. De documentaire ’t is goed zo is daar een mooi voorbeeld van.
 
"Crowdfunding is zoveel meer dan het ophalen van geld, je krijgt er echt een beweging mee op gang en je film en/of maatschappelijke thema krijgt een groter podium"
Jesse van Venrooij, FilmMoment

crowdfunding

Hoe bereid je een goede crowdfunding campagne voor? En hoe zorg je ervoor dat de campagne inhoudelijk sterk is zodat de kans op succes groter is? bkkc adviseert Brabantse makers en culturele organisaties die willen crowdfunden hierover. Daarnaast stelt bkkc een bijdrage van 30% van het streefbedrag ter beschikking als het project er zelf in slaagt de andere 70% via crowdfunding binnen te halen. Ook Kunstbalie zet zich al een aantal jaren in om crowdfunding binnen amateurkunst en cultuureducatie te ondersteunen.
 
“Mede dankzij bijdragen van bkkc heeft CineCrowd een gevarieerde ‘oogst’ van 17 films kunnen realiseren. Wij kijken uit naar meer bijzondere verhalen uit Brabant!”
Floris Parlevliet, crowdfundingplatform CineCrowd

impulsgelden

Crowdfunding is één van de vier financieringsinstrumenten binnen het impulsgeldenprogramma. De impulsgelden zijn beschikbaar gesteld door de Provinciale Staten van Noord-Brabant voor de professionele kunsten, amateurkunst, cultuureducatie en erfgoed. bkkc voert het programma uit, in nauwe samenwerking met Kunstbalie en Erfgoed Brabant.

meer weten over dit project? neem contact op met luc begas

013 7508433l.begas@bkkc.nl

meer informatie over crowdfunding?