terug naar nieuwsoverzicht

fusie bkkc en kunstbalie

De provinciale uitvoeringsorganisaties brabants kenniscentrum kunst en cultuur (bkkc) en Kunstbalie gaan in 2018 fuseren. Doel: een nog stevigere basis voor een toekomstbestendig Brabants cultuursysteem.

Dat bkkc en Kunstbalie gaan fuseren is eigenlijk niet zo vreemd. De beleidsterreinen van de afzonderlijke organisaties sluiten immers naadloos op elkaar aan. Kunstbalie houdt zich bezig met de brede basis; cultuureducatie, amateurkunst en community art en bkkc richt zich op het versterken en verbinden van de professionele kunsten. Er is daardoor veel overlap in kennis en netwerk en de fusie biedt de uitgelezen kans deze met elkaar te verbinden. De fusieorganisatie kan dan nog doeltreffender zijn werk doen voor de Brabantse kunst- en cultuursector.

Samenwerken

De fusie komt niet volledig uit de lucht vallen: bkkc en Kunstbalie werken al langere tijd intensief met elkaar samen. Bijvoorbeeld bij het communicatieplatform mestmag.nl en sinds dit jaar ook via het impulsgeldenprogramma. Daarnaast verhuizen beide organisaties komend jaar naar de LocHal in de Tilburgse Spoorzone.

Volgens zowel bkkc als Kunstbalie levert het maken en beleven van kunst en cultuur een essentiële bijdrage aan welzijn en welvaart in Brabant, en daarmee aan een betere samenleving. Het is de bedoeling dat de dienstverlening aan de culturele sector, de provincie en aan de gemeenten door de fusie efficiënter, vollediger en flexibeler wordt. Kortom: de sector wordt nog beter bediend met advies en informatie op maat.

Werk aan de winkel

De komende tijd werken we de plannen voor fusie en integratie verder uit. Medewerkers en stakeholders worden gedurende het hele proces geïnformeerd en betrokken. Blijf je graag op de hoogte van vorderingen, raadpleeg dan regelmatig onze website of abonneer je op onze nieuwsbrief.
 

meer weten over de fusie tussen bkkc en Kunstbalie? neem contact op met chris van koppen

013 - 7508400info@bkkc.nl