terug naar nieuwsoverzicht

bkkc @ dutch design week 2017

Eindhoven staat van 21 t/m 29 oktober weer in het teken van de Dutch Design Week. Ook dit jaar zijn er projecten te zien waarbij bkkc betrokken was. Denk aan projecten die een bijdrage uit het impulsgeldenprogramma hebben ontvangen, maar ook projecten die we geadviseerd hebben. Stuk voor stuk zijn de projecten een bezoek waard, daarom zetten we ze graag voor je op een rij!

materials xl | water

De zesde editie van materials xl staat in het teken van water. Een thema dat vraagt om bewustwording, het zoeken naar oplossingen en verandering in de samenleving. We besteden aandacht aan het ontwerp, het verbeelden en het laten zien van wat we nu al kunnen winnen in de samenleving. Diverse sprekers kijken op een positieve manier naar het thema water.

25 oktober | 10.00 - 14.00 uur | ketelhuis | eigen activiteit

design, de kracht van brabant

Samen koersen op structurele versterking van design in Brabant. Als inhoudelijk waardevolle drager van economie en cultuur, met een internationale uitstraling. Op initiatief van de Provincie Noord-Brabant hebben bkkc, Brabant C, Dutch Design Foundation en VisitBrabant gezamenlijk plannen gemaakt. Diverse stakeholders uit de Brabantse design wereld (musea, designlabs, werkplaatsen, ontwerpers en onderwijsinstellingen) leverden hun inbreng in gesprekken die gevoerd zijn. Tijdens de Dutch Design Week delen we deze plannen met de betrokken stakeholders.

26 oktober | people’s pavilion | samenwerking

foodlab food heroes

De zoektocht naar eigentijdse oplossingen begint aan het begin van de voedselketen: bij boeren en telers. Hun reststromen, bijproducten, 2e en 3e klasse producten verdienen een nieuwe kans. Daarom ontwikkelt FoodLab Food Heroes creatieve en innovatieve oplossingen rondom voedselverspilling. In co-creatie gingen vijf koppels van telers en kunstenaars in 2017 aan de slag. De vruchten van die verrassende samenwerkingskoppels zijn inmiddels rijp om te oogsten.

Op donderdag 26 oktober is FoodLab Food Heroes onderdeel van het programma Future of Food Looking Back to Now. Twee koppels van telers en kunstenaars pitchen tijdens deze conferentie.

21 t/m 29 oktober | ketelhuisplein | impulsgeldenprogramma | advies

evie sparidaens

Op de Graduation Show van de Design Academy tonen alle studenten die in 2017 afgestudeerd zijn hun projecten. De korte film Hou Vast van Evie Sparidaens over het proces van de ziekte Alzheimer is daar te zien. De film is gebaseerd op haar persoonlijke ervaringen binnen de familie. Bij de film heeft ze ook een boekje gemaakt: Hou Vast. De film en het boekje zijn ook te zien bij de expositie Zilver G’oud van en bij Vitalis Berckelhof.

21 t/m 29 oktober | de witte dame | advies

robot love living lab research en development

De ROBOT LOVE Ambassade van het World Design Event/DDW vormt het decor voor liefdevolle ontmoetingen. Met kunstcollectief The Army of Love wordt een Living Lab ontwikkeld waarin bezoekers liefdesbetuigingen met robots kunnen delen. CARE & CARE is een ervaringsgerichte workshop met robots als volwaardige partners. Hoe creëren we een omgeving waar mens en robot zich veilig, vertegenwoordigd en geliefd voelen? In samenwerking met stichting Niet Normaal organiseert bkkc deze workshop op maandag 23 oktober van 15:00 tot 17:00 uur.

21 t/m 29 oktober | former v&d warehouse | impulsgeldenprogramma

ddw music

De Effenaar, Dutch Design Week en boekingsbureau Friendly Fire organiseren dit jaar de 3de editie van DDW Music. Er staan optredens van meer dan 70 artiesten gepland op 11 verschillende locaties in de stad. Bezoekers maken daarnaast kennis met de toekomst van muziek door middel van workshops, exposities en innovatief podiumdesign. 

21 t/m 29 oktober | impulsgeldenprogramma

smart design to market

Smart Design to Market is een meerjarig talentontwikkelingstraject met als doel afgestudeerde ontwerpers en hun designconcepten te begeleiden naar de markt. Mentoren van bedrijven in de Brainportregio spelen een rol in de persoonlijke begeleiding van de ontwerpers én in het verbeteren en produceren van de prototypes met als doel marktpartners te interesseren voor een samenwerking. Zaterdag 21 oktober om 16:00 uur vindt de uitreiking van de ASML Smart Makers Awards plaats. Smart Design to Market is een initiatief van Stichting EDUventure en ASML.

21 t/m 29 oktober | ketelhuisplein | talenthub

bioart laboratories

Met het overkoepelende thema van metamorfose richt BioArt Laboratories van Jalila Essaïdi zijn vizier in 2017 op verandering en transformatie. Samen met een selecte groep jonge, talentvolle artiesten en designers dagen ze de bezoekers van “Lost in Transformation” uit om zich te verliezen in de mogelijkheden van verandering: het omzetten van organische en non-organische materialen in nieuwe ideeën en innovaties maar ook het debatteren over sociale en ethische implicaties die hieraan verbonden zijn. Wat kunnen we bereiken? Waarvan durven we te dromen? Wat zou nooit geprobeerd mogen worden? De mens is namelijk, als geen andere kracht op aarde, in staat zijn eigen omgeving te vormen en naar zijn eigen wensen te veranderen. 

21 t/m 28 oktober | veem, floor 8 | impulsgeldenprogramma

beeldenstorm/daglicht

Met het project ‘De ongehoorzaamheid van de gladde spier’ strijdt Beeldenstorm / Daglicht aan de frontlinie van de creatieve gedachte. In de werkplaatsen wordt de virtuele wereld van het idee gematerialiseerd en vertaald naar tastbare producten. Dit is de eerste van een reeks presentaties als een kick-off van een project dat resulteert in een grote locatietentoonstelling in Eindhoven in 2018. Dit project biedt talentvolle makers ruimte, tijd, faciliteiten en kennis voor praktijkverdieping, trial-and-error, co-creatie, experiment en reflectie.

21 t/m 29 oktober | gasfabriek 12, building 3 | impulsgeldenprogramma

manifestations 2017

Maak kennis met de toekomst. Manifestations presenteert in het Veemgebouw meer dan 100 internationale deelnemers in een mix van kunst en innovatieve technologie en vraagt: Will the Future Design Us? Met onder andere kleding van kippenvel, de elektronische huisdokter, geurtherapie in je kleding, slimme nagel, nutteloze superpowers en meer.

21 t/m 29 oktober | veem, floor 8 | impulsgeldenprogramma

contemplation spaces

Tijdens Dutch Design Week 2017 vindt de experimentele lancering plaats van Contemplation Spaces. Contemplation Spaces zijn ruimtes waar je even kunt loskomen van het hectische dagelijkse leven en je gedachtes. Door de waardevolle eigenschappen van de geselecteerde objecten en installaties, waan je je even in een andere wereld. Denk aan rustgevende installaties met o.a. water en tactiele materialen, maar ook aan een toepassing van geur en geluid om de ervaring nog intenser te maken.

21 t/m 29 oktober | the student hotel | crowdfunding