terug naar nieuwsoverzicht

wie neemt onze expositieruimte over?

In februari deden we een oproep om een voorstel in te sturen ter 'overname' van onze expositieruimte. Hierop kregen we maar liefst 37 inzendingen binnen! Wij selecteerden twee voorstellen die deze zomer en in het najaar een expo take over gaan doen.

expo Atelier Murals 2016 met werk van o.a. Thomas & Jurgen

Op 16 april kwam de Take Over-jury bij elkaar. Deze bestond uit drie jonge kunstenaars die doorgaans niet in jury’s zitten: Anne Nobels, Angela de Weijer en Haiko Sleumer. We waren verheugd over de actuele thema’s die aangedragen werden en de reacties op maatschappelijke ontwikkelingen. Bijvoorbeeld hoe wij omgaan met de natuur, vervuiling, verval en duurzaamheid.

37 inspirerende, gekke, vreemde, leuke en mooie inzendingen

De jury keek samen met bkkc-medewerkers Atty Bax en Hans Maree naar 37 inspirerende, gekke, vreemde, leuke en mooie inzendingen waarvan er twee gekozen konden worden om dit jaar te exposeren bij bkkc aan de Spoorlaan. De keuze viel op een experimentele expositie in de zomer met werk van Eef Schoolmeesters en Mirron Looijmans. Zij willen tijdens de expositie in elkaars werelden stappen, die van de Japanse Duizendknoop en De Motorkap.

beste kunstwerk van Nederland

De laatste expositie van bkkc aan de Spoorlaan zal in oktober/november de ruimte geven aan inzendingen voor de nieuwe JKBK-Prijs, oftewel de Jordy Koevoets Beeldende Kunst Prijs. Deze prijs is voor de kunstenaar die het beste het beste kunstwerk van Nederland kan reproduceren. Je leest hier spoedig meer over in de landelijke media.

Naast de twee 'winnaars' selecteerde de jury nog zo'n tien andere voorstellen die mogelijk de ruimte kunnen krijgen op onze nieuwe locatie in de LocHal in 2019 of 2020.
 

wil je meer info over onze exposities? neem contact op met Atty Bax

013 7508448a.bax@bkkc.nl