terug naar nieuwsoverzicht

De enige echte JKBK prijs gaat van start!

De Bredase beeldend kunstenaar Jordy Koevoets deelt opnieuw een plaagstoot uit. Dit keer schiet hij met scherp in zijn eigen vakgebied, de beeldende kunst. De opmerkelijke wereld van de kunstprijzen om precies te zijn. Na het verzamelen van alle opzienbarende reglementen en frappante restricties heeft hij een eigen variant gedestilleerd, de Jordy Koevoets Beeldende Kunst Prijs 2018. Een unieke en ludieke kunstprijs als kritische parodie op alle bestaande kunstprijzen in Nederland.

afbeelding: origineel van het strandbalkunstwerk van Jordy Koevoets

Op 17 november zal bij Kunstloc Brabant de winnaar bekendgemaakt worden van de Jordy Koevoets Beeldende Kunst Prijs 2018. Koevoets is transparant over deze prijs - alle ins and outs zijn te lezen in het conceptverslag - en wij geven hem en de inzenders graag de ruimte.

Koevoets zond zijn voorstel in begin 2018 als reactie op onze oproep Take Over waarin we vroegen: wat wil je graag tonen, waarom en op welke manier. In de Lochal gaan we elk jaar een oproep plaatsen aan het veld om met spannende, mooie, gekke en sublieme voorstellen te komen. Maar nu is het eerst de beurt aan Jordy Koevoets en zijn copycats.

hoe doe je mee?

Ben jij beeldend kunstenaar en heb je zin om 'het beste kunstwerk van Nederland' zo goed mogelijk na te maken? Elke beeldend kunstenaar mag gratis inzenden, deze inzendingen worden anoniem voorgelegd aan de eenkoppige jury en het prijzengeld is echt!  Lees hier het volledige reglement.

Kunstenaars moeten vóór 25 augustus een kwalitatief goede foto van hun reproductie inzenden naar de JKBK-Prijs 2018. In het cv van de kunstenaar, oeuvre, afkomst, geslacht of leeftijd is de organisatie totaal niet geïnteresseerd.

expositie bij bkkc/Kunstloc Brabant

De 15 beste reproducties worden geselecteerd voor de groepsexpositie bij bkkc/Kunstloc Brabant in Tilburg. Tijdens deze expositie (van 11 okt. t/m. 17 nov.) beoordeelt Koevoets alle 15 finalewerken live, nog steeds volledig anoniem om onheuse motieven uit te sluiten. Tijdens het slotfeest (17 nov.) zal de beste reproductie worden aangewezen. De winnaar gaat naar huis met een opmerkelijk bomvol prijzenpakket: een geldprijs van maar liefst 1000 euro, de enige echte JKBK-Prijs 2018 wisselbeker en een solotentoonstelling in het prachtige Kunst-Torentje in Almelo met nog eens 500 euro werkbudget!

meer informatie

Voor meer informatie over de nieuwe ludieke kunstprijs van Nederland kun je terecht op de officiële website www.jkbkprijs.nl. Op deze site vind je het volledige conceptverslag met nog meer opmerkelijke feiten, de kosteloze en eenvoudige inschrijfprocedure en het e-mail adres waar je je foto naar toe moet sturen. Let op: bij deelname kun je zomaar naar huis gaan met het volledige prijzenpakket!