terug naar nieuwsoverzicht

de kracht van kunst in onze samenleving

Een goede, inspirerende en duurzame samenleving wordt steeds belangrijker. Want maatschappelijke thema’s als energietransitie, voedselverspilling, landschap en water zijn actueel. Kunstenaars hebben nagedacht over deze thema’s die ons allemaal aangaan. Ze werkten hiervoor samen met partners die niet afkomstig zijn uit de culturele sector. Deze samenwerkingen resulteerden in bijzondere Brabantse kunstprojecten die we gebundeld hebben in de special ‘Kunst & Samenleving’.

Foto: Ode aan de Zandrug van Sannah Belzer

verbinden

Wij verbinden kunst aan onze fysieke en sociale omgeving, aan de ruimte die we met elkaar delen. Want wij zien dat kunst een belangrijke rol speelt bij het verbeteren van de kwaliteit van onze omgeving. Uit maatschappelijke sectoren is vraag naar de creatieve bijdrage van kunstenaars. En kunstenaars willen op hun beurt een actieve rol vervullen in onze samenleving.

opdrachtgeverschap

Naast onze samenleving verfraaien met kunst, stimuleren wij opdrachtgeverschap aan kunstenaars vanuit andere sectoren dan de cultuursector. Zo creëren we mogelijkheden voor kunstenaars om bedrijfsmatig te werken en om zich te verbinden aan maatschappelijke vraagstukken en publiek. We versterken daarmee de culturele sector.   

inspireren

In de special ‘Kunst & Samenleving’ - die deze maand bij Zuiderlucht verschijnt - lees je hoe kunstenaars en ontwerpers duurzame verbonden aangaan met appelboeren, boomkwekers, schaapsherders, de energiesector en Staatsbosbeheer. Je komt meer te weten over community art. Plus elf gedichten over de elf vestingsteden aan de Zuiderwaterlinie, geschreven door elf schrijvers en een uitneembare landkunstkaart brengt je naar landkunst in Brabant. Veel leesplezier!

De special 'Kunst & Samenleving' verschijnt uit naam van Kunstloc Brabant. Per 1 juni de nieuwe naam van de fusieorganisaties bkkc en Kunstbalie.
 
 

meer weten over kunst en samenleving? neem contact op met liesbeth jans

013 7508424l.jans@bkkc.nl

meer voorbeeldprojecten zien?