terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe themamaand ‘Hutspot’ op Mestmag.nl

Inmiddels is het november en worden de dagen langzaam korter. Buiten koelt het af, maar bij Mestmag.nl serveren we je deze maand met veel warmte het the 'Hutspot'. Net als het oerhollandse gerecht staat deze themamaand in het teken van traditie en smakelijke combinataties. Zo brengen we je in november een aaltal artikelen over tradities en gebruiken in de culturele sector, maar ook schenken we aandacht aan een aantal prikkelende samenwerkingen tussen verschillende disciplines binnen het culturele veld. Schuif je ook aan?
 

De nieuwe themamaand begint met een column geschreven door cultuurhistoricus Olivier Rieter over de Brabantse nostalgie en het begrip ‘verledenheid’. Verder gaan we dansend de novembermaand in: we gaan we in gesprek met Corpo Máquina, een inclusieve beweging die zich concentreert op dans en hiermee kwetsbare jongeren ondersteunt. Ook nemen we een kijkje bij Urban Dance Gathering, een initiatief dat de spoorzones van verschillende steden middels dansvoorstellingen met elkaar verbindt. In November richten we bovendien onze blik op een bijzondere stuk immaterieel erfgoed uit de provincie Noord-Brabant: de Bloemencorso in Zundert.

 We spreken met Diana J. Banks, initiatiefnemer van Talitha Arise, over het project Arise, tegenspoed en rolmodellen. Verder zoeken we in november een antwoord op een belangrijke vraag: hoe financier ik mijn project? Het blijft een lastige kwestie die veel cultuurprofessionals bezighoudt. Deze maand nemen we tenslotte een duik in het Brabantse nachtleven. Hoe gaat staat het er eigenlijk voor met de elektronische muziekscene in de provincie?
 
Ook in november delen we natuurlijk vanuit het thema ‘Hutspot’ het laatste cultuurnieuws met je in de vorm van de TON Talk en de rubriek Trends & Ontwikkelingen. De Instafette en de winactie staan natuurlijk ook compleet in het teken van het thema #hutspot.

Kunstloc & mestmag.nl

Kunstloc Brabant is partner van Mestmag.nl. We maken het mede mogelijk. Mestmag.nl is dé community voor cultuur in Noord-Brabant. Het laat de beste, mooiste, meest inspirerende en innovatieve kunst en cultuur in Brabant zien. Mensen die in de kunst- en cultuursector werken blijven door het volgen van Mestmag.nl op de hoogte van ontwikkelingen en activiteiten in de sector. Dat vinden we belangrijk. De andere partners van Mestmag.nl zijn Brabant C en Cubiss. Volg mestmag.nl
 
Mestmag.nl heeft inmiddels meer dan 15.000 volgers. Wekelijks verschijnen er op Mestmag.nl nieuwe artikelen. En je kunt Mestmag.nl volgen op Facebook LinkedIn, Twitter en Instagram. Wil je iedere maand de aftrap van het nieuwe thema meemaken? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.