terug naar nieuwsoverzicht

Kunstroute Boxtel in Brabant Vertelt app

Vrijdag 23 november is de ‘Kunstroute Boxtel’ gelanceerd in de app Brabant Vertelt. Deze route is ontwikkeld door Gemeente Boxtel en Kunstloc Brabant. De kunstroute brengt liefhebbers langs bijna honderd bezienswaardigheden. ‘De gemeente Boxtel is trots op het groot aantal prachtige kunstwerken in haar openbare ruimte. Die verdienen een eigentijds podium.’, zegt Maruska Lestrade-Brouwer wethouder Cultuur en Onderwijs.

Afbeelding: Rhiannon Coolen

Herontdek je eigen leefomgeving

Brabant Vertelt is een app met wandel- en fietsroutes en is gratis beschikbaar voor zowel iOS en Android smartphones. De nieuwe route in de app bestaat uit verschillende punten met vele kunstwerken door heel Boxtel en omstreken. De route brengt liefhebbers niet alleen langs bijzondere kunstwerken, maar ook gedichten, natuur en een ‘sprookjesachtige’ omgeving komen aan bod. ‘Door de app bekijk je als inwoner de gemeente door andere ogen. Je herontdekt als het ware je eigen leefomgeving.’, aldus wethouder Lestrade-Brouwer.

Samenwerking

Gemeente Boxtel heeft de kunstenaars, nabestaanden en eigenaren van de creaties in de route persoonlijk benaderd om hen te betrekken bij de ontwikkeling van de nieuwe route. De inhoud van de route is dus met een mooie samenwerking tot stand gekomen. Deze inhoud is vervolgens door Kunstloc Brabant op een interactieve manier verwerkt in de app Brabant Vertelt. Met beeld, tekst en audio neemt Brabant Vertelt je mee door Boxtel. Kuntsloc Brabant: ’Op deze manier kun je op een innovatieve wijze kennis maken met de werken en hun makers.’

Struinroute

De kunstroute is een zogenaamde struinroute. Dat betekent dat de punten niet met elkaar verbonden zijn. De gebruiker kiest zelf welke route langs de kunstwerken wordt gelopen. Kunstloc Brabant: ’Dit zorgt ervoor dat eenieder volledig een eigen route kan bepalen die aansluit op de zijn of haar interesses en mogelijkheden.’

Downloaden

Je kunt de app ‘Brabant Vertelt’ downloaden in de App Store of Google Play Store. Vervolgens kun je binnen Brabant Vertelt de route in Boxtel gemakkelijk vinden. Ga op pad en maak kennis met de mooie plekjes in Boxtel! Meer informatie over de route-app Brabant Vertelt vind je op www.brabantvertelt.nl.