terug naar nieuwsoverzicht

eerste indientermijn subsidie impulsgelden 2019: wat je écht moet weten

Bij de subsidie impulsgelden werken we met vaste indientermijnen van één week. In de praktijk betekent dit dat er in 2019 drie momenten zijn waarop er aanvragen kunnen worden ingediend - tenzij het subsidieplafond onverhoopt eerder wordt bereikt. Van 14 t/m 20 januari is de eerste mogelijkheid in 2019 om aanvragen voor subsidie impulsgelden in te dienen. We hebben de belangrijkste informatie ten aanzien van de procedure en de vereiste documenten voor je op een rij gezet!

De impulsgelden zijn bestemd voor projecten die een bijdrage leveren aan de duurzame ontwikkeling van het Brabantse cultuursysteem. Om in aanmerking te komen voor subsidie impulsgelden moet je voldoen aan de subsidievereisten. We raden je aan om ter voorbereiding op je aanvraag de informatie op onze website en de regeling (paragraaf 6 van Subsidieregeling hedendaagse cultuur Noord-Brabant) goed door te lezen.

werkwijze en belangrijke info

indienen

Vanaf maandag 14 januari kunnen er aanvragen voor subsidie impulsgelden worden ingediend. Dat doe je door in te loggen in het digitale aanmeldsysteem, het aanmeldformulier in te vullen en de vereiste documenten zorgvuldig en compleet te uploaden. Dit kan tot en met zondag 20 januari. De hiernavolgende mogelijkheid is van 29 april t/m 5 mei.

Je kunt nu al inloggen en je aanvraag voorbereiden. Daarna kun je deze opslaan (button rechts onderin). Je aanvraag wordt dan bewaard.

naar het digitale aanmeldsysteem
Na indienen ontvang je per e-mail een bevestiging van ontvangst. Geen bericht ontvangen? Check ook je ongewenste mail of spambox.

volledigheidscheck

We checken of je aanvraag volledig is, dat wil zegen: zijn alle vereiste documenten geüpload en voldoen deze aan de formele vereisten? 

In de week van 28 januari ontvang je hierover bericht per e-mail. Houd dus na uploaden je e-mail in de gaten. Let op: pas als je aanvraag compleet is kan deze worden voorgelegd aan de Adviescommissie. Een checklist voor jouw aanvraag zie je hier!

in gesprek met de adviescommissie impulsgelden

Mits de aanvraag formeel compleet is, vindt er in de laatste twee weken van februari een gesprek met de Adviescommissie Impulsgelden plaats. Je krijgt dan de mogelijkheid om je plan nader toe te lichten en vragen van de Adviescommissie te beantwoorden.

Je ontvangt per e-mail ongeveer 1,5 week van te voren een uitnodiging met vermelding van datum en tijdstip.

De totale doorlooptijd, van uploaden aanvraag tot ontvangst beschikking, is circa 12 weken.

lees hier meer over de werkwijze
Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Neem gerust contact met ons op.  

impulsgeldenprogramma

Subsidie impulsgelden is één van de financieringsinstrumenten binnen het impulsgeldenprogramma. De impulsgelden zijn beschikbaar gesteld door de Provinciale Staten van Noord-Brabant. Kunstloc Brabant is in opdracht van de provincie verantwoordelijk voor de uitvoering van het impulsgeldenprogramma.

meer info over het impulsgeldenprogramma?

heb je vragen of loop je ergens tegenaan? neem contact op met Sam Branten