terug naar nieuwsoverzicht

Programma Kunstloc Openingsfestival LocHal

Tijdens het weekend van 25-27 januari vieren we samen met de Bibliotheek Midden-Brabant de opening van het nieuwe iconische gebouw in Tilburg, de LocHal! Onze prachtige nieuwe werklocatie. Met een gevarieerd programma laten we je graag kennismaken met een aantal van onze projecten, Brabantse kunstenaars en natuurlijk met deze unieke plek.

Activiteiten vanuit Kunstloc in het openingsweekend:

Wobby expositie

Eigenzinnige kunst met een rauw randje: Dagelijks doorlopend
Kunstloc Brabant vindt het belangrijk inspirerende Brabantse makers een podium te bieden. Wobby.club bijt in de LocHal het spits af door de expositieruimte in de LocHal te transformeren. 10 kunstenaars presenteren bestaand werk passend bij de zienswijze van het Tilburgse kunstenaarsinitiatief Wobby.club: eigenzinnige kunst met een rauw randje waarin absurdistische humor regelmatig een rol speelt. Werken variërend van tekeningen, schilderijen, sculpturen, installaties en risoprints.

Wobby workshop risoprinten: Zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur
Kunstenaars Marjolein Schalk en Stephan de Weert laten je kennismaken met de techniek van Risoprinten. Riso(graph) is een stencildruktechniek vergelijkbaar met zeefdrukken, het werkt alleen sneller en eenvoudiger. Met deze digitale stencilmachine, die lijkt op een kopieermachine, kunnen kleurrijke prints worden geproduceerd.
Tijdens deze workshop wordt gebruik gemaakt van door Wobby.club meegenomen ontwerpen, die gecombineerd kunnen worden. De ontwerpen worden op de glasplaat van de Risoprinter gelegd en vervolgens gedrukt. Door er een tweede drukgang aan toe te voegen maakt iedereen zijn eigen combinatie van de ontwerpen, die o.a. bestaan uit abstracte patronen.

Wobby Kinderworkshoptekenen: Zaterdag 13.30 tot 15.30 uur
In deze workshop door Jeroen de Leijer, de geestelijk vader van Eefje Wentelteefje, ontwerp je zelf een stripfiguur en maak je je eigen korte stripverhaal.

Plukgoed

Kunstenaar en boer strijden samen tegen voedselverspilling: Dagelijks doorlopend van 12.00 tot 19.00 uur
Kunstenaar Lobke Meekes en de Brabantse fruittelers van de Stuifakkers laten in het Foodlab van de LocHal zien dat lelijke appeltjes ook heel smaakvol kunnen zijn en zeker niet verloren hoeven te gaan. Speciaal voor de opening van de LocHal is een nieuwe installatie in de vorm van een levensgrote appel ontworpen. Je kunt er luisteren, kijken, appelsap tappen én proeven.

brabant vertelt

Wandelroute door Spoorzone: Zaterdag van 14 tot 15 uur en zaterdag van 17.30 tot 18.30 uur
Ontdek de Spoorzone op een verfrissende en gezellige manier! Deze nieuwe wandeling brengt je langs de verschillende gebouwen en kunstwerken in de Spoorzone.
Boswachter Frans Kapteijns begeleidt de wandeling in samenwerking met het team van Brabant Vertelt. Er is een middagwandeling en een avondwandeling (met Schrobbelèr).

ik meld me graag aan!

Pien den Hollander

Adopteer een stukje deur van de nieuwe entree: Dagelijks, verschillende tijdstippen
Kunstenares Pien den Hollander heeft begin 2018 deelgenomen aan het talentontwikkelingstraject ‘De Kunstopdracht’ van Kunstloc Brabant. Haar winnende ontwerp wordt binnenkort gerealiseerd bij de entree van de LocHal aan de Burgemeester Brokxlaan. Tijdens de Grote Opening geeft Pien een presentatie om je kennis te laten maken met dit bijzondere ontwerp. Jij kunt zelf ook onderdeel worden van deze nieuwe Tilburgse deur door bij te dragen aan haar crowdfund-campagne. Als tegenprestatie ontvangen donateurs namelijk een uniek stukje genummerd staal dat uit de deur wordt gesneden.

Volledige programma

Naast de activiteiten vanuit Kunstloc Brabant biedt de Bibliotheek Midden-Brabant dit festivalsweekend ook een uitgebreid programma aan met diverse activiteiten, workshops, lezingen etc. Bekijk het volledige programma.

We zien je graag tijdens het openingsweekend in de LocHal!