terug naar projectoverzicht

An Evening With Knives

project - crowdfunding

De Brabantse rockband An Evening With Knives timmert al een aantal jaar aan de weg. Na een succesvolle debuutplaat, is het nu tijd voor een tweede studioalbum. De drie mannen zijn een crowdfunding gestart om dit te financieren.

an evening with knives

Marco Gelissen, Ivo Jonkers en Peter van Grunsven vormen samen An Evening With Knives. Ze komen uit bands als Komatsu, Hijos de Mayos en Liquid Courage. Zelf omschrijven ze hun muziek als: "where the wall of sound falls down into a sea of tranquility, they always keep it dark, heavy and captivating." Hierbij kan gedacht worden aan een mix van post-metal, post-rock en psychedelische stonerdoom.

In juni 2015 brachten de mannen hun eerste EP uit op het Eindhovense Lighttown Fidelity. Hiermee hebben ze toentertijd in de Effenaar, op Incubate, tijdens de Popronde, op het Roadkill Festival en in een uitverkocht Stroomhuis gespeeld. Dit succes werd in 2017 bekroond met een debuutalbum: 'Serrated'. Nu zijn we twee jaar verder en is de tijd rijp voor een tweede plaat.

crowdfunding

Voor de realisatie van hun tweede studioalbum roept de mannen van An Evening With Knives de hulp in van hun fans. Bovendien krijgt elke donateur een kaartje voor de speciale "Of the Record"-show op geheime locatie waar de band voor het eerst nieuw materiaal zal spelen.

motivatie kunstloc brabant

An Evening With Knives is een aanwinst voor de Brabantse rockscene. De band speelt regelmatig voor volle zalen – hier in Brabant, maar ook buiten de landsgrenzen. Het eerste album gefinancierde de band door middel van crowdfunding. Voor hun tweede studioplaat doen de Eindhovenaren opnieuw een beroep op de crowd. Kunstloc Brabant ondersteunt de voortvarende band van harte in hun doorontwikkeling.

Meer informatie over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met sam branten