terug naar projectoverzicht

Anchors

project - crowdfunding

Deze crowdfunding is succesvol voltooid! Je kunt niet meer doneren. Bekijk de sites van fotografe Claudia den Boer en uitgeverij The Eriskay Connection voor updates rondom dit project.

De Tilburgse fotografe Claudia den Boer is sinds 2012 bezig met het onderwerp stilte in haar werk. Anchors gaat over haar zoektocht naar stilte en de stilte die ze vond in de woestijn. De foto’s zijn een verbeelding van en confrontatie met leegte, stilte en alleen-zijn, en de dubbele ervaring die stilte voor haar is.

Stilte

In 2012 raakte Claudia den Boer geïnteresseerd in stilte toen ze voor een project in een open landschap fotografeerde en daarvoor in een stil huis verbleef. Daar begon haar zoektocht, eerst nog in de meer bewoonde wereld. Ze werd volledig gegrepen door wat stilte is en kan betekenen, en raakte gefascineerd door het woestijngebied. Gaandeweg ontdekte ze hoe diep stilte, spiritualiteit en het landschap aan elkaar gelinkt zijn en stap voor stap durfde ze de stilte zelf steeds verder te ondergaan. Ze ontdekte dat de stilte een dubbele ervaring voor haar is, het brengt haar heel dicht bij zichzelf, maar het is ook beangstigend om aan te kijken. De leegte van de woestijn is daar als het ware een metafoor voor. Ze zocht naar houvast in de stilte en de leegte, ook in de beelden die ze maakte. ‘Anchors’ gaat daarom over de zoektocht naar houvast, naar het thuiskomen, naar het vinden van je plaats, in de wereld en in jezelf.

Het boek

'Anchors’ wordt een fotoboek, bescheiden en eenvoudig in vorm met een persoonlijke quote die ze schreef tijdens mijn wandelingen, en een quote van een schrijver/dichter die haar geraakt en geïnspireerd heeft. Verder gaat ‘Anchors’ vooral uit beelden bestaan. Het boek maakt ze samen met grafisch ontwerper Rob van Hoesel van uitgeverij The Eriskay Connection. Omdat het beeld erg belangrijk is voor haar, voor de beleving van het boek, wilt ze de best mogelijke kwaliteit uit de kleuren en details van de foto’s halen. Hiervoor willen ze samenwerken met een lithograaf.

Steun het project!

Claudia den Boer gelooft in de kracht en waarde van stilte voor je welzijn als mens. Stilte wordt steeds schaarser in de wereld, en tegelijkertijd lijkt de behoefte eraan juist te groeien. Om deze publicatie mogelijk te kunnen maken, is jouw bijdrage nodig!

Motivatie bkkc

"Fotografe Claudia den Boer heeft in haar carrière een fascinatie gekregen voor het thema stilte. Met haar fotoboek Anchors neemt ze je mee in haar persoonlijke zoektocht. Naar de verbeelding van en confrontatie met leegte, stilte en alleen-zijn. bkkc vindt dit een actueel onderwerp en steunt dit project van harte."

Meer weten over dit project?

Meer weten over crowdfunding? neem contact op met Luc Begas

013 750 8433l.begas@bkkc.nl