terug naar projectoverzicht

Buoyancy | Roel Leijten

project - crowdfunding

Roel Leijten is een Brabantse filmmaker. Sinds zijn studie International Media &
Entertainment Management aan de NHTV in Breda maakt hij voor diverse organisaties doeltreffende video’s. Na het afgelopen jaar succesvol een korte film te hebben gemaakt, is Roel klaar voor een nieuwe, grote stap in zijn carrière: zijn speelfilmdebuut. Voor de realisatie van "Buoyancy" is hij een crowdfunding gestart!

Buoyancy

Amelia Anderson is een ambitieuze studente die bezig is met het afronden van haar studie Moderne Sociologie. Tijdens een lezing komt ze Nicholas Hallberg tegen, een schatrijke tech-ondernemer die zich inzet voor een betere wereld. Hij presenteert zijn laatste project: een low-budget onderzeeër die zich zonder gebruik van fossiele brandstoffen voort kan bewegen over de wereld. Amelia wil voor haar studie onderzoeken wat langdurige eenzaamheid met een mens kan doen op sociaal psychologisch vlak. Wanneer ze wordt uitgenodigd voor een meerdaagse tocht op de onderzeeër komt ze erachter dat er zich aan boord meer afspeelt dan ze in eerste instantie had verwacht...

Motivatie Kunstloc Brabant

De Bredaase filmmaker Roel Leijten is al enkele jaren werkzaam als freelance videograaf in diverse branches. Afgelopen jaar heeft hij zich verdiept in de fictieve kant van het filmvak. Dit heeft geresulteerd in de korte film “Never Mind”, die werd geselecteerd voor enkele filmfestivals. "Buoyancy" wordt zijn eerste lange film en zijn visitekaartje voor de (inter)nationale filmwereld. Hij werkt hiervoor samen met concept artist Thom Brand uit ’s-Hertogenbosch. Voor de financiering start Roel een crowdfunding, wat bijdraagt aan zijn zichtbaarheid als Brabantse filmmaker. Kunstloc Brabant steunt deze crowdfunding-campagne!

Meer informatie over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met sam branten