terug naar projectoverzicht

de schoenmaker en de fotograaf

project -

De schoenmaker en de fotograaf is het meest recente project van documentaire productiebedrijf Van Osch Films, dat wordt gemaakt in samenwerking met fotograaf Jan Banning. Banning verkent het verhaal achter een foto die hij in 1981 maakte en die sindsdien een grote indruk bij hem heeft achtergelaten. In 2017 ontving Van Osch Films ook een bijdrage van bkkc tijdens de crowdfunding campagne voor de documentaire Mother of Beauty, over de betekenis van schoonheid. Nu, een jaar later, proberen zij het opnieuw. Deze keer om De schoenmaker en de fotograaf op de best mogelijke manier te kunnen realiseren.

foto © Jan Banning

Over De schoenmaker en de fotograaf

In De schoenmaker en de fotograaf volgen we fotograaf Jan Banning tijdens een bijzondere reis naar het oude centrum van de Zuid-Spaanse stad Córdoba. Banning keert terug naar de plek waar hij naar eigen zeggen zijn eerste ‘goede’ foto maakte en gaat op zoek naar de schoenmaker die hij bijna veertig jaar geleden vastlegde. Wie was deze schoenmaker en welk effect heeft de Spaanse Burgeroorlog gehad op zijn leven? De documentaire schetst een beeld van deze zoektocht.
 

Over Van Osch Films & Jan Banning

Van Osch Films is een documentaire productiebedrijf gevestigd in Den Bosch. Zij maken culturele, muzikale en maatschappelijke films met een persoonlijke en toegankelijke ondertoon. Eerder produceerde het bedrijf onder andere documentaires over Indonesische troostmeisjes, Portugese strijdliederen en Amerikaanse iconen zoals Marilyn Monroe.  
 
Utrechtse fotograaf Jan Banning zoekt naar manieren om fotografie een plek te geven in het maatschappelijk debat. Het sociaal-politieke verhaal achter zijn foto’s is minstens zo belangrijk als de foto zelf. Vanaf mei zal een groot deel van zijn werk te zien zijn in een oeuvreoverzicht in het Fotomuseum Den Haag.   
 

Motivatie bkkc

In ‘De schoenmaker en de fotograaf’ gaat fotograaf Jan Banning op zoek naar het verhaal achter zijn eerste ‘goede’ foto van een schoenmaker in Córdoba. Brabants documentaire productiebedrijf Van Osch Films volgt Banning tijdens deze fotografische reis naar het zuiden van Spanje. bkkc steunt Van Osch Films tijdens haar tweede crowdfunding-campagne!


Dit project is met 100% geslaagd op 26 april 2018.

meer weten over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met luc begas

013 750 8433l.begas@bkkc.nl