terug naar projectoverzicht

Delirious Lustwarande - Excursions in Contemporary Sculpture III

project - crowdfunding

Lustwarande organiseert dit jaar de tiende expositie: Delirious. Zij gaan crowdfunden voor een bijzondere jubileumpublicatie: met werk van meer dan zeventig kunstenaars en verdiepende essay's geeft dit boek een actueel beeld van hedendaagse sculptuur.

jubileumboek delirious lustwarande

Lustwarande – Platform for Contemporary Sculpture organiseert jaarlijks internationale exposities in park De Oude Warande in Tilburg, het best bewaarde sterrenbos van Nederland. 
 
Dit jaar viert Lustwarande een jubilieum en organiseert de tiende expositie op deze locatie: Delirious. Om dit te vieren willen zij een bijzondere publicatie uitgeven. Een boek bestaande uit zowel foto's van de expositie Delirious maar ook van de voorgaande vier edities: Hybrids (2018), Disruption (2017), Luster (2016) en Rapture & Pain (2015).
 
Om de werken van een context te voorzien, zullen drie vooraanstaande auteurs een essay schrijven: Dominic van den Boogerd, kunstcriticus en coördinator artistieke begeleiding bij De Ateliers in Amsterdam, Johan Pas, kunsthistoricus, auteur en hoofd Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en Domeniek Ruyters, kunsthistoricus en hoofdredacteur van kunsttijdschrift Metropolis M.

DELIRIOUS LUSTWARANDE III telt 240 pagina’s, full colour afbeeldingen van werken van tweeënzeventig kunstenaars, drie essays en heeft een hardcover. Deteksten zijn zowel in het Nederlands als Engels.

crowdfunding

Het merendeel van de benodigde middelen voor deze feestelijke publicatie zijn verworven. Maar voor het laatste stuk is Lustwarande een crowdfunding campagne gestart. En met voldoende hulp van het publiek zal deze must-have voor iedere kunstliefhebber er komen!

motivatie kunstloc brabant

Stichting Lustwarande heeft de ambitie om uit te groeien tot internationaal erkend platform voor hedendaagse sculptuur. Dit doen zij onder andere door het uitgeven van publicaties, zo ook ter gelegenheid van de huidige expositie Delirious, de tiende expositie in park De Oude Warande in Tilburg. Voor deze bijzondere jubileum-uitgave gaan zij crowdfunden. Kunstloc Brabant draagt graag bij aan de ambitie van Lustwarande en ondersteunt daarom deze crowdfunding!

Meer informatie over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met joosje duindam