terug naar projectoverzicht

DOKTER KEES

project - crowdfunding

Jesse van Venrooij start een crowdfunding voor de documentaire DOKTER KEES over het dilemma van euthanasie bij gevorderde dementie.

DOKTER KEES - over het dilemma van euthanasie bij gevorderde dementie 

In deze documentaire volgen we Kees. Hij is arts en onderzoekt of hij bij Willy, een diep dementerende man, euthanasie mag uitvoeren ondanks dat Willy hier nu niet meer om kan vragen. 

De film gaat over de ethische dillema's van euthanasie bij wilsonbekwaamheid. Maar ook over liefde, verdriet en loslaten van een dierbare en het willen helpen om zijn lijden te laten stoppen. 

Euthanasie bij vergevorderde dementie komt in Nederland bijna niet voor. Omdat er aan alle zorvuldigheidseisen van de wet moet worden voldaan is er maar een kleine groep mensen die hiervoor in aanmerking komt, en een nog kleinere groep artsen is bereid om de euthanasie ook daadwerkelijk uit te voeren. Deze documentaire geeft inzicht in de complexiteit van dit dilemma voor zowel arts als familie. 

Als de documentaire klaar is zullen er vertoningen door heel Nederland georganiseerd worden waarbij een zorgvuldig nagesprek wordt gehouden met specialisten over dit onderwerp. Er wordt een educatief pakket ontwikkeld ter ondersteuning bij de film voor zorgorganisaties en onderwijsinstellingen. Uiteindelijk zal de film ook online beschikbaar komen.

crowdfunding

Door te crowdfunden hoopt Jesse een groot gedeelte van de financiering bij elkaar te krijgen voor de draaidagen, montage, postproductie en distributie. Daarnaast zal de crowdfunding bijdragen om dit thema meer aandacht te geven.

motivatie kunstloc brabant

Brabantse filmmaker Jesse van Venrooij maakt een documentaire over een actueel maar ook complex onderwerp: euthanasie bij gevorderde dementie. De documentaire brengt nuance in de discussie hierover en maakt het onderwerp bespreekbaar. Jesse deed eerder een succesvolle crowdfundingcampagne voor een documentaire over euthanasie; ’t Is Goed Zo. Kunstloc Brabant steunt hem ook nu graag weer met het vastleggen van dit bijzondere verhaal. 

Meer informatie over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met joosje duindam