terug naar projectoverzicht

From the Snow-Covered Hill

project - crowdfunding

Deze crowdfunding is succesvol voltooid! Je kunt niet meer doneren. Bekijk de facebookpagina van Matte! Nande? voor updates rondom dit project.

Animatiestudio Matte! Nande? uit Eindhoven maakt een film die een spannende en emotionele kijk op pesten, depressie en de kracht van kleine vriendschappen geeft, door de ogen van een kind. De film laat zien wat pesten kan doen met een jong persoon. Het is belangrijk om mensen steeds alert te houden over het verwerpelijke gedrag dat pesten is. De gekozen vorm is een prachtige 2D animatie met hand-geschilderde achtergronden. Daarvoor is een crowdfunding gestart.

Matty Jorissen en Wijnand Driessen kennen elkaar al sinds groep 5. Dit maakte het makkelijk terug te blikken op welke manier we toen naar de wereld keken. Hoe voelt het om als kind in de steek gelaten te worden? Hoe komt pesten over? Wat voor gedachten heeft een depressief kind? Dus zware thema’s worden zo veel mogelijk benaderd vanuit het kind. Maar ook zeker: hoe voelt het om in het midden van dit alles gelukkige momentjes te vinden in zelfs de kleinste vriendschap?

De film zal in 2D animatie vervaardigd worden. Volwassen thema’s en kinderlijke gedachten kunnen naadloos gecombineerd worden. De stijl straalt hun Europese roots uit, maar je moet ook denken aan Amerikaanse klassiekers en de magie van studio Ghibli. Zij geloven dat dit geheel veel mensen zal aanspreken.

over de film

De 12-jarige Will wordt achtergelaten op een ge├»soleerde kostschool. Daar wordt hij al gauw uitgekozen als het slachtoffer van zijn klasgenoten en leraar. Enkel de vriendschap van een kleine vogel schenkt hem troost. Terwijl de pesterijen verergeren, worden Will’s manieren om de wereld te ontvluchten steeds duisterder. De kijker krijgt de juiste dosis empathie voor Will, de hoofdpersoon. Daardoor zullen de situaties waarin hij terecht komt, en het einde, impact maken.

Een kwalitatieve 2D-animatiefilm kost veel tijd om te maken. Zeker met de handgeschilderde achtergronden die de film een unieke, tastbare uitstraling zullen geven. Met de steun van crowdfunding kunnen zij het juiste talent inschakelen om de laatste loodjes van het animatieproces voor het eind van dit jaar af te ronden. Dus met jouw bijdrage kan je meehelpen om deze film te realiseren; dat kan tot 10 oktober 2016. Doneer nu!

motivatie van bkkc

Animatiestudio Matte! Nande? uit Eindhoven gaat een prachtige 2D animatie met handgeschilderde achtergronden maken. De tijd en energie die hierin gaat zitten is enorm. En kost dus geld. Daarom is crowdfunding voor hen een perfecte manier om het publiek bij het maakproces te betrekken. De steun van bkkc hebben ze vast.

Meer weten over crowdfunding? Neem contact op met luc begas

013-7508433l.begas@bkkc.nl