terug naar projectoverzicht

GALIBIER

project -

Met een gecombineerde passie voor wielrennen en de pedal steel gitaar gaat Mathijs Leeuwis de studio in om zijn nieuwe album GALIBIER op te nemen: een muzikale ode aan de landschappen die hij al fietsend aan zich voorbij ziet gaan.

Over GALIBIER

De Col du Galibier is een bergpas in de Franse Alpen van 2645 meter hoog en is tevens een waar hoogtepunt voor menig wielren-liefhebber. Leeuwis heeft deze afstand inmiddels al een aantal keer persoonlijk afgelegd. Geïnspireerd door het landschap en de confrontatie met zijn eigen uithoudingsvermogen, brengt hij nu met de pedal steel gitaar een muzikaal eerbetoon aan een aantal van de mooiste beklimmingen van Frankrijk, België, en Nederland.
 
GALIBIER wordt gemaakt in samenwerking met Mathijn den Duijf (co-producer, piano), Mischa Porte (drums), en Marzio Scholten (gitaar). Het album zal worden opgenomen in de studio van Den Duijf in Kytopia (Utrecht).

Over Mathijs Leeuwis

Mathijs Leeuwis trad jarenlang op als singer-songwriter en won de publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland. In 2015 kocht hij een pedal steel gitaar, een instrument dat zijn muzikale carrière op grootse wijze zou beïnvloeden. Met GALIBIER legt Mathijs zijn ontwikkeling van liedjesschrijver naar instrumentalist vast.
 

Motivatie bkkc

Geïnspireerd door zijn passie voor de pedal steel gitaar én wielrennen, duikt Mathijs Leeuwis de studio in om zijn album GALIBIER op te nemen. Het album is vernoemd naar de Col du Galibier, een bergpas in de Franse Alpen, en zal een muzikale ode zijn aan een aantal soortgelijke legendarische beklimmingen. Mathijs brengt deze landschappen op experimentele wijze ten gehore met zijn pedal steel gitaar. bkkc maakt GALIBIER graag mede mogelijk!  


Dit project is met 147% geslaagd op 13 mei 2018.

meer weten over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met luc begas

013 750 8433l.begas@bkkc.nl