terug naar projectoverzicht

Gebroken | Sjoerd Damen

project - crowdfunding

Sjoerd Damen is laatstejaars filmstudent aan het AKV|St.Joost in Breda. Voor de realisatie van zijn afstudeerfilm is hij een crowdfunding gestart. "Gebroken" is een film over het katholieke geloof en schurende familiebanden.

het verhaal

De film vertelt het verhaal over twee broers: Lucas en Boudewijn. Ze zijn samen opgegroeid in een katholieke gemeenschap en worden uit elkaar worden getrokken door hun visie op de toekomst. De een houdt vast aan zijn katholieke geloof terwijl de ander het vrije leven na streeft.

inspiratie & stijl

De thematiek van de film is geïnspireerdop Sjoerds eigen ervaringen met het katholieke geloof. Hij is opgegroeid in de katholieke stroming. Als kind kreeg hij les gekregen op een katholieke basisschool en op belangrijke katholieke feestdagen, zoals Kerst en Pasen, ging hij naar de kerk. Ondanks dat Sjoerd niet gelooft, heeft hij altijd een fascinatie gehouden richting het geloof. De tegengestelde gevoelens die hij eraart, heeft hij uitvergroot en verwerkt in beide filmkarakters. In de film staat ook de continue ontwikkeling van de mens centraal. 

Motivatie Kunstloc Brabant

De afstudeerfilm van Sjoerd Damen (AKV|St.Joost) over het katholieke geloof en schurende familiebanden wordt zijn visitekaartje naar de professionele (Brabantse) filmsector. De inzet van crowdfunding draagt bovendien bij aan zijn ontwikkeling op het gebied van cultureel ondernemerschap. Kunstloc Brabant ondersteunt de jonge filmmaker van harte!

Meer informatie over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met sam branten