terug naar projectoverzicht

het dyslexie boek

project - crowdfunding

Dyslexie. Een lastig begrip. We kennen bijna allemaal wel iemand die het heeft, of hebben het zelf. Maar wat het precies inhoudt, blijft lastig uitleggen. Problemen met taal in woorden uitdrukken is eigenlijk best wel vreemd. Om deze reden maken Anne en Mats er een boek over waarbij gebruik wordt gemaakt van beelden. Om dit boek daadwerkelijk te kunnen realiseren, zijn ze een crowdfunding gestart.   
 

Over het Dyslexie boek

Op basis van veel verschillende onderzoeken, uitgevoerd door Mats en Anne, is gekeken naar hoe dyslexie werkt. Ze zijn in gesprek gegaan met verschillende mensen met dyslexie en hebben geprobeerd erachter te komen waar zij moeite mee hebben. Tot nu toe zijn er alleen oplossingen als: je mag minder fouten maken en je krijgt meer tijd om te lezen. Maar echt begrijpen, daar is nog geen sprake van. Met dit boek hopen Mats en Anne daar verandering in te kunnen brengen.
 

Over Anne & Mats

Anne en Mats zijn designers en hebben allebei een eigen bedrijf. Aan sommige projecten werken ze samen, andere projecten doen ze juist ieder voor zich. Voor Anne geldt dat ze dyslexie heeft, voor Mats geldt dat hij dit niet heeft. Samen kwamen ze erachter hoe moeilijk het uit te leggen is in woorden. Om deze reden gingen ze met dit project aan de slag.
 

Motivatie bkkc

Een mooi project waarbij door middel van beeld het onderwerp dyslexie uit wordt gelegd. Een goed initiatief wat meer duidelijkheid kan bieden over het begrip dyslexie. Met dit project wordt kunst ingezet om een maatschappelijk issue onder de aandacht te brengen. Dat steunt bkkc graag!

Dit project is met 107% geslaagd op 18 december 2017!
 

meer weten over dit project?

meer weten over crowdfunding? neem contact op met luc begas

013 750 8433l.begas@bkkc.nl